MotoNews.pl
10 Prosze o pomoc, bardzo wazne/ do mechanikow (115945/18) - NT

Prosze o pomoc, bardzo wazne/ do mechanikow

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem z toyota corolla z roku 2002 kiecien. silnik 1.4 + orginalna instalka viale (V generacja) gazu.
od miesiaca auto ma problemy z odpalaniem. bylem juz dwa razy w serwisie, niestety nie moga sobie z tym poradzic, komputer nie pokazuje zadnych kodow, auto na wolnych obrotach jak i na wysokich chodzi idealnie ( na gazie i benzynie), no moze mu tylko troche mocy brakuje przy starcie z niskich obrotow, ma jakies takie dziwne zatkanie na 3 sekundy. w serwisie zmieniono tez rozrzad, swiece, sprawdzono luzy zaworow, silnik w stanie idealnym, sprezanie na cylindrach jak nowe. pompa paliwa i wtryski ok. auto dlugo odpala (10sekund z rana) potem w zaleznosci ile stoi wylaczone im duzej tym duzej odpala. iskra na swiecy jak rakieta - idealna. auto nie jest juz na gwarancji, a ja ani nikt ode mnie nie ma pomyslu co to moze byc, moze to jakas pierdulka, jakis czujniczek jak ktos mial cos takiego prosze o odpowiedz. z gory dziekuje za odpowiedz i pomoc. moze ktos cos takiego juz mial. dodam ze jak odpalam auto zaraz po zgaszeniu to odpala szybko ale jak odczekam juz 3 minuty to odpala 4 sekundy jak 10 minut to chyba z 5 sekund. pozdrawiam. paliwo jest dobre.

To moze bedzie jednak wina ukladu zasilania w paliwo.Jeszcze raz sprawdz cisnienia paliwa po dluzszym postoju.

sprawdzalem. pompa podaje paliwo toz po przekreceniu kluczyka (zalaczeniu zaplonu), na komputerze pokazuje ze jest dobra. wtryskiwacze tez sa dobre. sprawdzilem tez kolektor i jest ok. myslalem ze moze to od gazu ale instalacje tez sprawdzalem i jest ok. jak wyciagne bezpieczniki od instalki gazowej to dalej jest to samo. dzieki za porade ale to cos innego...