mam problem z toyota corolla z roku 2002 kiecien. silnik 1.4 + orginalna instalka viale (V generacja) gazu.
od miesiaca auto ma problemy z odpalaniem. bylem juz dwa razy w serwisie, niestety nie moga sobie z tym poradzic, komputer nie pokazuje zadnych kodow, auto na wolnych obrotach jak i na wysokich chodzi idealnie ( na gazie i benzynie), no moze mu tylko troche mocy brakuje przy starcie z niskich obrotow, ma jakies takie dziwne zatkanie na 3 sekundy. w serwisie zmieniono tez rozrzad, swiece, sprawdzono luzy zaworow, silnik w stanie idealnym, sprezanie na cylindrach jak nowe. pompa paliwa i wtryski ok. auto dlugo odpala (10sekund z rana) potem w zaleznosci ile stoi wylaczone im duzej tym duzej odpala. iskra na swiecy jak rakieta - idealna. auto nie jest juz na gwarancji, a ja ani nikt ode mnie nie ma pomyslu co to moze byc, moze to jakas pierdulka, jakis czujniczek jak ktos mial cos takiego prosze o odpowiedz. z gory dziekuje za odpowiedz i pomoc. moze ktos cos takiego juz mial. dodam ze jak odpalam auto zaraz po zgaszeniu to odpala szybko ale jak odczekam juz 3 minuty to odpala 4 sekundy jak 10 minut to chyba z 5 sekund. pozdrawiam. paliwo jest dobre.
sprawdzalem. pompa podaje paliwo toz po przekreceniu kluczyka (zalaczeniu zaplonu), na komputerze pokazuje ze jest dobra. wtryskiwacze tez sa dobre. sprawdzilem tez kolektor i jest ok. myslalem ze moze to od gazu ale instalacje tez sprawdzalem i jest ok. jak wyciagne bezpieczniki od instalki gazowej to dalej jest to samo. dzieki za porade ale to cos innego...