Cytat:
|
A co masz znowu za problem że chcesz to zmienić?
|
|
Niemam problemu żadnego,wogóle nigdy niemiałem problemu z tą Cariną,to super bezawaryjne autko.Chodzie o to ,zeby podać więcej paliwa na listwie wtryskowej.
Carinus,kurcze,różne średnice,dużo babraniny z tym regulatorem.Wtryskiwacze o większej wydajności też w głowie mi świtają,ale tu widze zaś są problemy,a masz w carinie II ten sam prawie silnik.Ale przemyśle pożyczenie do testów regulatora,ale czy go można jeszcze podkręcić dodatkowo?,bo ten co ja mam ,to nieda się i niewiadomo,czy drugiej pompy paliwa(?) niezamontujemy,albo jedną wydajniejszą z GTI,wykresy z hamowni jutro zapodam i podobno gość na nich widzi,że dodatkowe paliwo mogłoby pomóc,ale niewiem jak to wywnioskował.Mam dwa razy maxymalny moment obrotowy.Raz przy 2900obr i raz przy 4700obr,a pomiędzy tymi wartościami spada do 166Nm ze 181.5Nm,ciekawe,no nie?Czego jej brakuje?A może nic,tylko mam bonus przy 2,9tyś .obr,a normalie tam nic niema.(?)Przecież producent nieprzewiedywał takiego momentu ,przy niskich obrotach,a ja go mam i jeżdzi się super,ale potem mam lekko wyczuwalny dołek,aby znów za chwile dostać kopa.
Cytat:
|
Musialem zwiekszyc napiecie sprezyny w przeplywomierzu zeby paliwo nie lalo sie litrami. |
|
Ty masz przepływomierz w II,bo ja niemam w swojej,mam tylko jakiś czujnik w puszce filtra.