| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
darek-td TOYOTA DRIVER Corolla Szczecin | 2004-06-27 11:58:49 Czy ktos wie co może być przyczyną samoistnego przełączania sie z benzyny na gaz , po uruchomieniu samochodu ?
Na początku, kiedy miałem założoną instalację było wszystko OK. Uruchamiałem samochód (np rano ) i startował na benzynie - trzymał obroty, a dopiero po dodaniu gazu przełączał się na LPG. Od jakiegoś czasu zaraz po starcie na benzynie sam przechodzi na gaz i w rezultacie gaśnie. Byłem oczywiście u instalatora i ten zmienił wyłącznik, uregulował zakres przełączania na lpg, ale wkrótce znowu to samo Widzę, że facet nie wie co sie stało, bo jak sam powiada spotkał się z tym po raz pierwszy w życiu . może ktoś z Was miał podobne zdarzenie, byłbym wdzięczny za pomoc, uwagi . |
TomekR TOYOTA DRIVER Toyota Avensis Toruń | 2004-06-28 08:48:58 Nie wiem, jaką masz instalkę, ale w IV gen. przełączanie zazwyczaj jest ustawialne w zależności od:
- temperatury ciechy chłodzącej - obrotów - czasu od uruchomienia W mojej popsuł się komp gazu i nie można było ustawić obrotów tzn. dawało się ustawić, ale komp i tak przestawiał po swojemu. Więc i może u ciebie coś z kompem gazowym ? |