Dane techniczne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Jestem od niedawna posiadaczem Toyoty Corolli 1,3 na gazniku w wersji sedan z 1991 roku i poszukuje paru informacji na temat tego autka.
Jaka jest moc tego silniczka i przy jakich obrotach jest osiagana,jaki olej jest zalecany i inne materialy eksploatacyjne i jaki jest rozstaw srub na kolach bo mam zimowki jeszcze a chce kupic jakies alu z oponkami i nie wiem jaki rozstaw maja miec.Czy podejda od golfa II ??Bo mam okazje kupic tylko nie chce ryzykowac.Z gory dziekuje za wszelkie info i prosze o wybaczenie jezeli moje pytania komus wydaly sie tendencyjne ale ja dopiero ucze sie tego autka.

Pozdrawiam

Czesc
Mysle, ze ta stronka powinna Cie zadowolic.
Nie wiem czy znajdziesz tu wszystkie informacje, ale jest ich sporo.
kliknij linka

Czyzby nikt nie posiadal zadnej wiedzy na temat tego modelu corolli?? Panowie pomożcie

Pewno większość wyleguje się na zielonej trawce.
Musisz chyba poczekać do poniedziałku.Na pewno ktoś odpowie.
Pozdro.

Z przykroscia musze stwierdzic,ze tak dlugo na odpowiedz nie czekalem jeszcze na zadnym forum.Nie chce nikogo obrazac ale widze,ze albo nikt nic nie wie na temat tego auta albo olewacie nowicjuszy lub jestescie strasznie leniwi.Przykra sprawa

Wątek spadł trochę na dół i mógł być niezauważony... "puknąłeś" go i wypłynął więc może będzie lepiej

Ja wiem, że to przykre jak ktoś Ci nie odpowie no ale trochę wyrozumiałości i nie bierz tak braku odpowiedzi (konkretnej bo inne dostałeś) do siebie

Cytat:
2004-06-07 12:44:44, Driver_666 pisze:
Jaka jest moc tego silniczka i przy jakich obrotach jest osiagana,

Na to chyba masz odpowiedź w linku makolucka

Cytat:
jaki olej jest zalecany i inne materialy eksploatacyjne

Nie wydaje mi się żeby akurat ten silnik miał jakieś dziwne wymagania w tym względzie... Po prostu normalnie jak pasuje Ci Mobil to lej Mobila a jak chcesz opinie na temat różnych firm Mobila, Castrola czy co tam jescze to odsyłam do archiwum - była na forum duuuuża dyskusja o olejach
Co od innych materiałów eksploatacyjnych to też normalka... Tanio co nie znaczy zawsze źle masz w JapanCars jak chcesz coś lepszego to lepiej brać części Japońskie, niekoniecznie z ASO - też kiedyś coś na ten temat było ale nie pamiętam dokładnie. Wniosek był jednak taki że jak masz niedużą różnicę w cenie to bierz droższe a jak dużą to... kalkuluj i główkuj co się bardziej opłaca.

Cytat:
i jaki jest rozstaw srub na kolach bo mam zimowki jeszcze a chce kupic jakies alu z oponkami i nie wiem jaki rozstaw maja miec.Czy podejda od golfa II ??

I have no idea...

Hmm. Linka dostałes. Więc pierwsza część odpowiedzi jest. Nie denerwuj się tak. Po prostu trzeba zadawać konkretne pytania bo ludziom się nie chce pisać tak jak mi teraz. Mi sie tez nie chce
Płyny mówisz....
Olej:
silnik 1,3 od 8/84 3,2litra z filterm 2,8 bez. Zalecany castrol, jak do wszystkich Toyek kiedys. Teraz nie wiem
Ciecz chłodząca 5litrów
Olej w skrzyni biegów 2,4l API GL-5 SAE 75W-90 lub 80W-90
Płyn hamulcowy dot-3 lub 4
To chyba tyle
Fele w standardzie bodajze 5J13 śruby 4x100. Z tego co wiem to od VW podchodzą.

Swoja drogą to o Toyotach generalnie mało wiadomo

Pozdro

Dziekuje za odzew i przepraszam za zamieszanie jakie niepotrzebnie wywolalem....

Nie ma problemu. Masz jeszcze jakies pytania?

Pozdro