[126] konserwowac przed lakiernikiem?????????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam. niedlugo odbieram malca od blacharza. wymienialem prawie cala blache (podloga, wszystkie progi wew i zew, wszystkie nadkola wew i zew, wszystkie blotniki i jeszce duzo wiecej rzeczy) ze starej blachy zostal praktycznie tylko dach przedni pas, maska i klapa. autko mam zamiar polakierowac dopiero kolo sierpnia. w zwiazku z tym mam pytanko czy konserwowac go przed lakiernikim czy po lakierniku. blacharz mowil ze prawidlowo powinno sie konserwowac po lakierniku ale nie wiem co o tym myslec wiec z tego moje pytanko. oczywiscie jak narazie wszystko jest "zaminiowanie". pozdro!

Ja w mojej Skodzinie (praca dypl.) po wyszpachlowaniu i podkładzie natrysnąłem "baranka", potem lakier i na końcu bitex'y i inne fluidole (to już kto inny robi, mnie się nie chciało brudzić ). Przed lakierowaniem to chyba trochę bez sensu, bo jak fragmenty konserwacji przy brzegach się zdematerializują lekko to odsłoni się goła blacha z samą minią. Baranek to owszem, przed lakierowaniem, ale wszelkie "tłuste/ciężke" konserwanty na końcu.