MotoNews.pl

Yaris-kazdy tak ma???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam od niedawna jestem właścicelem uzywanego yarisa.Jest to model o nadwoziu 3 drzwiowym.
Wszystko jest z nim ok,ale mam pytanie czy każdy model 3d ma cos takiego że gdy otworzy sie drzwi to nie blokują sie one w jakimś momencie tylko otwieraja sie na maxa na oscierz??
Bardzo mnie to denerwuje szczególnie na zatłoczonych parkingach,gdy przy wysiadaniu musze trzymać cały czas drzwi.
Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi.

Ja mam 5 drzwiowego i tak samo mam - coz...... tak chyba kazdy Yaris ma

drzwi się otwierają tak do połowy... później zaskakuję i otwierają się dopiero do końca... ale trzeba wyczuć ten moment jak się otworzą do połowy... nie ma czegoś takiego jak np we Fiatach że jak otworzę drzwi i one zatrzymają się w połowie to rusza całym nadwoziem

Cytat:
2004-07-17 23:57:13, alan03 pisze:
drzwi się otwierają tak do połowy... później zaskakuję i otwierają się dopiero do końca... ale trzeba wyczuć ten moment jak się otworzą do połowy... nie ma czegoś takiego jak np we Fiatach że jak otworzę drzwi i one zatrzymają się w połowie to rusza całym nadwoziem

kurczewszystko w tej toyocie takie delikatne ale jakos nie moge trafic na ten momet

a ja u siebie mam ogranicznik blokujący drzwi w połowie otwierania

Cytat:
2004-07-18 08:09:57, Krasnoludek pisze:
a ja u siebie mam ogranicznik blokujący drzwi w połowie otwierania

ale to było orginalnie w aucie czy sam to jakos zrobiłeś??

łorginalie

A u mojego Yarka chyba zatrzymuje się w dwóch pozycjach. Aż muszę iść sprawdzić Wiem tylko, że nie jest to takie wyraźne zatrzymanie jak w seicento. Pierwszego dnia też myślałam, że nie ma ograniczników

[ wiadomość edytowana przez: tojotka dnia 2004-07-18 14:39:41 ]

a więc w moim Yarku pierwszy ogranicznik jest przy ca 45 stopniach, a następny tuz przed maksymalnym otwarciem drzwi.