Parownik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam 2 pytania:
1 Jak działa klima to nie leci woda z odpływów. Boję się, żeby coś nie walnęło. Jak sprawdzić, gdzie leci woda? Dywaniki mam suche
2 Jak sprawdzić parownik czy nie przepuszcza freonu i ewentualnie jak go wymontować?
proszę o podpowiedź. jutro postaram się przeczytać Wasze posty i sprawdzić to.
PS.: chyba wy...lę klimę bo mnie wk..ia na maksa ostatnimi czasy.
pozdr z lublina

czołem mnie też wku... to dziadostwo bo non topa nawala ja z kolei szukam pompy dla siebie bo non topa dławica wywala a w twoim problemi to u mnie było tak że jak miałem mały poziom freonu i wydajności klimy była cieńka to też mnie sie nie skraplało i sprawdz czy nie masz pozaginanych wężyków odprowadzających z obu stron skrzyni biegów lub czy nie sa pozapychane.

a sprawdzić szczelność najlepiej poprzez nabicie klimy czynnikiem z dodatkiem czynnika barwiącego, wtedy można odnaleźć nawet malutkie wycieki koszt pełnego nabicia z takim barwnikiem to ok 120PLN

Czołem.
Dostał 3x dawkę tego barwnika i nic nie widać. Klima działa dopuki jest freon. Po około tygodniu przestaje, nieźle wycieka. Jest tylko problem bo nie widać gdzie się ta dziura znajduje.
Pozatym nie wiem jak przepchać te przewody, coby czegoś nie zepsuć przy okazji.
Ja mam szczęście, męczą moją bestię już dwa tygodnie, trzy razy ją nabili a ja jeszcze nic nie zapłaciłem. Usterka nieusunięta, więc nie płacę.
Ale dalej mnie wk...
Pozdr

Widzę, że zakupenie Omy bez klimy nie było aż takim złym pomysłem. Może czasem robi się lekko duszno i gorąco... ale coś za coś. Na klimie się nie znam więc życzę powodzenia Panowie i siezdę cicho.

Coś w tym jest , ale ten miły chłodek...

kto jej nie ma ten nie zrozumie

Cytat:
2004-08-13 08:46:37, elvizz13 pisze:
Coś w tym jest , ale ten miły chłodek...

Taa... I małego browarka można sobie w skrytce schłodzić na później

Miły chłodek... mówimy o wnętrzu Omy czy o przeciągach jakie czyni klima w kieszeniach i portfelach??

Przeciągi... A to dobre
Coprawda ostatnio troche pociągnęła, ale wolę jechać trochę mniej dynamicznie (jeśli można caravanem z 2.0, hehehe). Jak się jedzie 1000 km to taka niby zbędna klima jest super dodatkiem.
No i ten schłodzony browar...
A tak na marginesie: wiecie jak przeczyścić te kanały odpływowe z parownika?
Pozdr

też bym się dowiedział

Trochę podzwoniłem.
Jeden facet powiedział, że czyścił coś takiego długim drutem wkładanym od spodu. Drugi,że sprężone powietrze podłączyć do przewodów i delikatnie dmuchnąć,
Jak dla mnie to te rozwiązania są trochę "na wyrost"
Pozdr