Kto się spotkał z taka usterką ??????????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam Omege A automata z1992 mam problem z obrotami wolnymi
po odjeciu nogi z gazu na trasie a zwłaszcza przy zjazdach z góry silnik gasnie. Na postoju obroty wolne sa ok zapala ok jazda po miescie jest tez ok . Zauwazylem ze dzieje sie to na wyzszych biegach gdy auto ma ponad 60 km . Na benzynie jest troche lepiej ale z gorki tez gasnie a nawet na dlugiej prostej gdy jest rozpedzony. Czysciłem regulator wolnych obrotów i mam wrazenie ze jest ok . Na postoju pracuje dobrze. Nie wiem juz o co chodzi a nie chciałbym żeby mechesy wymieniali mi pół auta.
Pomóżcie

pytanko czy auto ma założony gaz? jeżeli tak to może być przyczyna w dolocie powietrza do filtra wlot musi być skierowany w tył auta żeby nie wydmuchiwał gazu pęd powietrza

[ wiadomość edytowana przez: przemogsm dnia 2004-08-11 14:31:22 ]

jak ma się instalke do dupy to tak jest. a z dolotem to lipa, chociaz w twoim przypadku to zadzaiała, mam dolot jak przed założeniem gazu i nic nie gasnie na wolnych nawet jak wiaterek dmucha 150km/h. ale to tylko moje zdanie. masz najtańsza instalke zakładaną u pana henia w garazu?

Auto ma załozony gaz od kilku lat i do tej pory zachowywało sie poprawnie zarówno na gazie jak i na benzynie. Chodzi o to ze gasnie albo wachluje obrotami na trasie przy jezdzie ponad 60 km i zdjeciu nogi z gazu przy chamowaniu nawet na duzych predkosciach jest OK

Sprubój wymienić filtr od gazu i od powietrza powinno pomóc

Pozdrawiam cmatt

czyszczenie regulatora nie zawsze pomaga. jak by to był regulator to na gazie by było ok bo nawet jak masz instalke od pana henia to i tak ma magiczną śrubkę ha ha do regulacji tych że obrotów ps może to zabrzmi dziwnie ale cz kiedykolwiek wymieniałeś świece i kable??????????????jak nie to nie jeżdzij z górki pzdr fomin ..... moiżę to być membrana parownika

Bardzo mi to wyglada na zuzyta sonde lambda. Mialem taki problem - po wymianie OK.