| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Abdull F&F Sympatyk 126p Bielsko - Biała | 2004-08-13 19:44:02 Witam głównie chodzi mi o tłoki i korby. numery wybite na korbach mają być po jednej stronie, i skierowane w strone wąłka rozrzadu? tak?? A teraz sworzeń tłokowy ma być przesuniety w stronę? w ksiązce pisze ze w strone wentylatora ale ja jak wyjmowąłem to zaznaczyłęm ze w stronę wałka ale tego nei jestem pewien gdyż jest spora szansa ze się tam dupłęm Aha i jeszcze jedno Na obudowie panewki od strony rozrządu są dwie podkłądki (taka z pierścieniem i taka mniejsza. Ta z pierścieniem wiem jak ma być ale ta mniejsze ma z jednej strony na wewnętrznym otworze faze. ta faza ma być od strony wału? W sumie to wiekszość z tych rzeczy to wiem, ale chciałbym się upewnić. nie wiem tylko jak to jest z tymi sworzniami tłokowymi. Aha i jeszce jedno pytanie: czy jest coś na co powinienem zwrócić szczególną uwagę przy skałdaniu silnika?? Jakaś piedoła o której nie piszą w ksiazkach a jest wazna |
Abdull F&F Sympatyk 126p Bielsko - Biała | 2004-08-13 19:56:42
Znaczy sie tłoki rozumiem? chyba ze korby też są jakieś nie symetryczne? wiem tylko ze mają numery które mają być od strony wałka |
maskekk F&F Wolny Słuchacz :) Pzn | 2004-08-14 00:46:04 chodzi o os symetri tloka. jednym slowem o poprawne zallozenie tlokow. |
Krzyh00 F&F Sympatyk low not slow -------------- | 2004-08-14 01:27:20 aaa o to biega... to w ten sposob patrzac sworzniem blizej do wentylatora jest prawidlowo z tego co pamietam. |