{125} nie dziala kontrolka recznego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
help! nie działa mi kontrolka od ręcznego. kilka lat temu urwała się linka i została wymontowana. przez te kilka lat dzwignia zapiekla sie w pozycji polzaciagnietej i kontrolka ciagle migala, wiec ojciec wyjal zarowke z zegarow i bylo po problemie
teraz naprawilem reczny (szeroko zakrojony remont hamulcow ), dziala jak trzeba, tylko kontrolka nie swieci (zarowke oczywiscie wsadzilem na miejsce).
sprawdzilem wylacznik krancowy pod dziwgnia i jest ok, zarowka nie jest spalona, masa jest. co moze byc nietak?
czy tam po drodze z wlacznika do kontrolki jest jakis przekaznik? wydaje mi sie ze tak bo wg ksiazki Szenejki kontrolka powinna migac (jakis przerywacz?) a poza tym ten wylacznik pod dzwignia zwiera mase a nie plus wiec cos tam musi byc, prawda?
gdzie to jest, jak sie do tego dobrac? czy raczej brakuje mi tam jakiegos kabla?
rozbieralem kiedys deske rozdzielcza i pod miescem na glosnik (troche nad nagrzewnica) byl taki maly okragly jakby przerywacz z napisem ZELMES 12V - czy to jest ten badziew ktorego szukam?

jeden taki okraglak jesd do kontrolki ssania a drugi dla recznego a ktory jest ktory to jzu musiasz sam wyczaic

spoko tyle ze tam bardzo grube kable sa popodlaczane, jakby byly na jakies wielkie natezenia
no ale dobra, juz wiem gdzie szukac, dzieki