MotoNews.pl
5 [126] WYDECHY - wewnętrzna konstrukcja (59131/0) - NT

[126] WYDECHY - wewnętrzna konstrukcja

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy ktoś z Was forumowiczów ma zdjęcia albo schematy wydechów do Maluszka ??

na stronie terytorium już czytałem co nieco, ale niema zdjęć seryjnych układów, TEKLI, Michaela TWIN TS

np: czy się różni wydech w nowej puszce do FL-a ,EL-a w stosunku do ELX-a który ma katalizator (słyszałem że są i bez katalizatora)

napewno między jednym a drugim są różnice - może inny rozkład komór w środku, może inne dziury, może i może wiele rzeczy się różni.

Więc czekam - może uzupełnię wiedzę o układach wydechowych

Widzę - że większość zagląda - ale nikt nie jest mi w stanie pomóc

[ wiadomość edytowana przez: Yerrusek dnia 2004-08-13 14:13:44 ]

[ wiadomość edytowana przez: Yerrusek dnia 2004-08-13 14:14:36 ]

Cytat:
Widzę - że większość zagląda - ale nikt nie jest mi w stanie pomóc

Wiem jak wyglada zwykly z mala puszka.

Wnetrze jest podzielone na 3 czesci (po jednej dla cylindrow i jedna wspolna z niej jest ujcie czyli rura wydechowa) i przez te 3 czesci przechodzi rurka z dziurami.

Generalnie jestem wstanie zrobic zdjecia ale jestem zawalony

Ja znalazlem tylko to.Lekko sie mija z tematem ale moze pomoze:STRONKA

po co wam środki.....róbcie przelotówki

Cytat:
2004-08-14 16:02:51, armata pisze:
po co wam środki.....róbcie przelotówki

Słyszałem że pełny przelot też nie jest najleprzym rozwiązaniem.
Wydech musi mieć jakieś ruzy rzeby spaliny sie nie zderzały.

Breda

Ja wiem jak wygląda puszka duża aluminiowana bo rozcinałem miesiąc temu.
Więc tak:
Pod główną blachą zewnętrzną znajduje się druga warstwa gnąca się i znacznie cieńsza blachy alumioniowanej również, następnie od kolanek w głąb puszki odchdzą krucce z malutkimi dziureczkami przekrojue kwadratowego na końu zwężone taki sam krócieć odchodz od ujścia spalin. To wszystko. No i w środku po wycięciu tego wszystkiego robi się DUUUŻO miejsca.

BREDA po raz drugi

A przegród rzadnych nie ma??

A tak wogóle to warto coś robić z takim tłumikiem ?? Napewno nie chce pustej puszki. Da rade zrobić coś rzeby od mulić silnik?? Tak pytam z ciekawości bo leży u mnie taki tłumik i z nudów może bym pokombinował coś.

Nie było żadnych przegród same żebrowane krućce. To co wytworzyłem na pewno odmuli samochód. Ale policję też odmuli

Jesli chodzi o tlumik, to strumienica albo breda. Ale wtedy nasza wspaniala policja moze miec ale (napewno bedzie miala watpliwosci). Dostepny jest nowy model bredy cena 250 zl + przesylka zionaca ogniem (50cm plomienia).

mnnie się śni taki:
tłumik
ale ktoś z forumowiczów ma taki do opchnięcia...
>> Chrzanu!!! <<
mnie narazie nie stać... wiec bierz od niego....

[ wiadomość edytowana przez: sFiatowiec dnia 2004-08-16 13:45:40 ]

Taki jest na forum do sprzedaży. A najlepsza jest BREDA!!! Ja mam końcówki wyciszające jak ktoś chce sprzedam, ponadto dam jutro foto jak ktoś chce!!! Nie wierzcie w te ognie na 50cm, ja miałem ogień zanim pojechałem do Chojnackiego ale okazało sie że ogień to wacha nie spalona.... ustawił all ok i tylko mam lekkie puknięcia jak silnik zimny...a ogień nie ma!! Pozdrawiam.

ma ktoos link do www gdzie mozna nabyc brede ??
daymon jak chiojnacki mojemu ojcu malca ustawil to seryjne latal 140 ale to bylo ze 20 lat tem e gdzie tam ze 24 jak nic !!