MotoNews.pl
12[126] awaria turbinki kowalskiego ? (47547/0) - NT

[126] awaria turbinki kowalskiego ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mialem zalozona turbinke ale nie pracowala poprawnie , jest z nia cos nie tak ale nie wiem jeszcze co , objawy : silnik nie pracuje na wolnych obrotach
jedynie na ssaniu i wysokich obrotach pracuje poprawnie co wy o tym sadzicie

[ wiadomość edytowana przez: koniu dnia 2004-04-30 19:57:37 ]

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Poprosze o przydomek Temat Roku !!!!
O ku...........

Powiem ci tyle tez miałem i nei był owolnych .
Barry chyba z 2 - 3 aut wywalał - efekt mniejsze spalanie , płynna praca , lepszy but
Turbinka jest dobra bo jak ja wywalisz to dostajesz powera

chłopie odkupie ją oid ciebie zebys sie nie meczyl
przyda mi sie jako podstawka pod gaźnik
nie chcesz jej zbulić za dyche ?

Ja proponuję zgłosić sie do ASO Fiata

Ja sie tylko grzecznie zapytalem czy ta turbinka dziala poprawnie ,a u mnie jst jakis problem , bo jakos tak nie umiem posiedziec w domu i patrzec bez sensu w kineskop, trzeba dzialac bo mauszek jest takim autem w ktorym mozna sobie pozwolic na eksperymenty nie?? a WY zarty sobie stroicie zamiast pomoc , chyba po to jest te forum , a po drugie spytac mi wolno a Wy jak niw chcecie pomoc to z zartami do knajpy. pzdrawiam

Wy...... toprzez drzwi garazu i pomoze.
Najlepsze co mogłem zrobic z turbo to sprzedac mcquinowi .

Da sie to podobno wyregulwoac - ale mi sie osobiscie nei chciało - 2 godz strojenia i dupa

No a mcqueen kupił żeby obejrzeć i sprzedać z zyskiem dalej

Z tego co kiedys gdzies czytalme to trzeba lekko przerobic turbina zanim sie ja zalozy do ELEGANTA a ty masz a ile sie nie myle eleganta. Ja teraz czekam az mi dojdzie zobaczymy co to takiego jest tak shit no to pozostanie podstawka pod gaznik Pozdrawiam

Cytat:
2004-04-30 19:55:54, Olo1 pisze:
mialem zalozona turbinke ale nie pracowala poprawnie , jest z nia cos nie tak ale nie wiem jeszcze co , objawy : silnik nie pracuje na wolnych obrotach
jedynie na ssaniu i wysokich obrotach pracuje poprawnie co wy o tym sadzicie

Wyjmij, dokladnie obejrzyj, zapamietaj i .... do smietnika. Na koniec jeszcze zapomnij. Samochod zacznie ci w koncu jako tako jezdzic...

Jedyne do czego może się turbinka przydać to do zarobienia ne niej JA turbinki miałem chyba ze 4 i wszystkie sprzedałem z zyskiem a kolejni posiadacze strasznie na to bluźnili Za miast turbinki wsadzić podstawkę i będzie git

P.S. Pozatym nikt tu sobie nie stroi żartów tylko mówi co wie!! A wszyscy wiedzą, że turbinka to szmelc!!

Ja nie narzekam na turbinke, no wlasciwie to na podkladke pod gaznik, bo wyrombałem wirniczek i wszystko co tam bylo...... i autko jezdzi nieco lepiej....
Nie znalazłem na forum, ale czy da sie jakos zrobic zeby linka ssanie dzialal normanie?? Bo juz mam dosc wlaczania ssania w komorze silnika...

Ja tez posiadam turbinke to znaczy to co zniej zostalo czyli tylko podstawka wywal ten wiatraczek to zobaczysz ze samochod zacznie lepiej pracowac

witam ,takie pytanko Marcin126rulezz , powiedz mi jak wywale ten wiatraczek i ta cala reszte , to jakie efekty mozna zaobserwowac i czy trzeba ustawiac na nowo gaznik? Nie trzeba bedzie zmienic skladu mieszanki?

mam turbinkę i nie narzekam obroty ustawiał mechanik - nie zmieniał ani składu mieszanki ani konta zapłonu . działa bez zarzutu - nie mam rajdowego malucha to nie wiem czemu wszyscy narzekają . moim zdaniem lepiej się zbiera a co do apetytu na paliwo też jest nieco lepiej - występuje różnica 30 km zanim zaczyna świecić rezerwa !!! może to tylko u mnie ale przedtem było gorzej
nullnie zmieniał ani składu mieszanki ani konta zapłonu

wlasnie pozbylem sie wiatraczka w turbince (we srodku lustro
i musze powiedzec ze teraz lepiej smiga
wolne obroty tez lepiej choc jeszcze nie ustawilem..
nie ma co.. najlepsza jest turbinka bez turbinki

Ogladaliscie fakty na TVN24 ?
gadają bez przerwy o tych paliwach...
ale było coś ciekawego, mianowicie wspomnienie kryzysu paliwowego Pokazywali jak to pierwszy raz mechanicy wkrecili nowoczesną turbinke kowalskiego do malucha i też jakies inne kosmiczne patenty na niskie spalanie Poloneza ktory pali 4 litry na 100km Moze ktos to nagrał ? bo naprawde fajne ujęcia były :]

no znalazłem ten temat nawet mi sie udało , ale nie o tym miałem mówic , a mianowicie mam pytanko - JAKIE EFETKY SA PO ZASTOSOWANIU OBUDOWY TURBINKI JAKO PODSTAWKI I CZY TRZEBA REGULOWAC NA NOWO CAŁY GAZNIK ?? Czy po tej operacji mozna spodziewac sie zwiekszenia spalania czy raczej zmiejszenia i jak sie to ma do mocy , dizeki za ewentualne odpowiedzi i sorki za odgrzanie tematu ale chyba po to jest to forum a moze sie myle

Moja turbinka jest bez smigielka,a w sobote wstawie w nia tulejke z blachy zeby tych kantow nie bylo. z ssaniem niemam problemopw wlaczam je normalni. Mam bardzo cieple /gorace/ paliwo w gazniku., jakie to ma wlyw na osiagi ?>

Ja dzisiaj tez zrobiłem turbinke.
Cała wypolerowana w środku , brak srubki regulacji i smigiełka.
Duzo roboty to zajeło ale jest zgrana z nowa głowicą i gaźnikiem.
W sumei to cała głowica jest gotowa juz.
Jedyne o co mi chodzi to eliminacja spalania stukowego

Cytat:
2004-04-30 21:24:25, KrauzeR pisze:
chłopie odkupie ją oid ciebie zebys sie nie meczyl
przyda mi sie jako podstawka pod gaźnik
nie chcesz jej zbulić za dyche ?

widzialem dzis turbinke na zlomowisku. Jak chcesz to sie po nia przejade.