Wymiana tarcz - wskazówka - jak zdiąć ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie= chce sam wymienić tarcze w toyocie na białe.
I mam takie pytanko - macie jakieś swoje patenty jak zdiąc wskazóki aby ich nie uszkodzić ?
Pytam sie tak narazie asekuracyjnie bo jeszcze nie mam tarcz ale niedługo już będe je miał i che sam wymienić.
i co z tą wskazówką łatwo się ją zdejmuje, żeby jej nie połamać albo uszkodzić mechanizmu i łatwoo ją sie spowrotem montuje ?

Dajcie jakies przykłady od was ?

ps.nie piszcie żebym jechał sam do jakiegoś serwisu mechanika bo che to zrobić sobie sam.
Pzdr!

[ wiadomość edytowana przez: Kopar dnia 2004-09-21 20:15:02 ]

Siemka!

NIe wiem jak jest w Toyce, ja robilem zegary VW, Opel, Fiat, i Audi jak na razie....w wiekszosci wskazowki schodzily bez wiekszego problemu...wazne jest, zeby przed zdjeciem wskazowki wyciagnac koleczek ustalajacy polozenie wskazowki na poczatku - bo jak sie go wyciagnie to wskazowka opada jeszcze nizej ... ma to znaczenie bo potem trzeba wskazowke tak zakladac zeby opadla w to samo miejsce - inaczej beda przeklamania licznika....

pamietam ze w oplu, trzeba bylo wskazowki troche podgrzac - z tym ze one mialy trzonek z tworzywa sztucznego i byly zacisniete - po podgrzaniu dalo je sie sciagnac...

w audi...trzonek wskazowki jest metalowy - podobnie passat - tu juz sa wieksze problemy ale tez sie da to zrobic

co do samego sciagania - podloz cos (jakis kartonik) dookola osi wskazowki i potem z obu stron, dwoma wkretaczkami podwazaj wskazowke....

mam nadzieje ze sobie poradzisz...a jakby co to pytaj

pozdrawiam