| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
sFiatowiec F&F Sympatyk 125p; 126p Częstochowa | 2004-09-30 12:17:29 z pompy wychodzą trzy przewody...
dwa na przód prawy lewy jeden na tył... moze metoda nienajczystrza ale: popuść przy pompie i zobacz czy płyn się pokarze... potem następne złącze i następne az sie nie pokażę płyn... moze tak zlokalizujesz miejsce gdzie się płyn zatrzymuje... aha - jak z pompy nic nie wycieknie pomimo odkręcenie przewodów to znaczy ze masz problem z pompą... |
![]() _Arti_ Opel Bieruń | 2004-09-30 12:17:31 pompa zapowietrzona, popuść lekko przewody na pompie i troszku podeptaj, powinno pomóc - potem już normalne odpowitrzanie.
|
Yankee F&F MEMBER This Is Fluffy He Is The Destroyer Of Worlds. | 2004-09-30 12:54:31 Ja miałem to samo niedochodził płyn do przednich cylinderków ( nowa pompa, przewody, cylinderki) odpowietrzyłem pompe i wszystko poszło okej |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-09-30 13:25:43 a moze gdzies sa te metalowe przewody zagniecione albo jakis strucel w nich siedzi? kiedys w starym kancie ktory jakis czas stal i mial padneite hamulce jakies gluty pomieszane z korozaja pozapychaly rurki i nie dalo sie nic z zrobic, a wymienic je trzebabylo bo i tak lamaly sie w rekach |
![]() _Arti_ Opel Bieruń | 2004-09-30 14:16:23 nie ma co gdybać, po prostu pompa zapowietrzona kiedyś nawet musiałem tą wielką śrube z przodu pompy popuścić bo nie chciała płynu zassać |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-09-30 14:24:28 Schwepes z całym szacunkiem ale :
U mnei wymienilsmy dosłownie wszystko - absolutnie !!!!! I było to co u ciebie...... Baryy / Waldu i ktos tam jeszcze siedzieli dłuugi czas..... Az ktos wpadł ze nowa pompa Delphi dała ciała....... Na gwarancji druga i to samo........ Kupilismy włoską nomen omen 5 zł tańsza i ....... Auto hamuje jak żyleta....... Siedzielismy nad hamulcami długi czas niepotrzebnie wymieniajac coraz to nowe elementy a winna była pompa. |
seba126 Fiat 125p Piekary Śląskie | 2004-09-30 14:48:35 tak jak pisal Arti, zapowietrzona pompa, u kumpla bylo to samo i zeby ja odpowietrzyc musial auto na bok przechylic |
![]() _Arti_ Opel Bieruń | 2004-10-01 15:42:09 no i jakie zakończenie? |
schwepes F&F Sympatyk zezłomowałem Kraków | 2004-10-01 17:47:58 Niestety nie powiodło się odpowietrzanie.. Odkręciłem przewody hamulcowe i mimo kilkuminutowego 'pompowania' nie pojawił się płyn. Od czasu do czasu pojawiła się jakaś kropla płynu hamulcowego i to wszystko. Przewody od zbiorniczka do pompy są drożne, bo po zdjęciu go, płyn wycieka.
Kupiłem nowy zapas płynu, bo trochę się wylało przy okazji odpinania przewodów od pompy i jutro druga runda |
maskekk F&F Wolny Słuchacz :) Pzn | 2004-10-01 19:10:03 powodzenia |