Problem z mostem chyba

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam taki problem z mostem tak mi sie wydaje jak jade normalnie jest wszystko ok ale jak puszcze gas autk dziwnie sie zachowuje a jak przycisne gas puzniej auto jakb uciekalo w bok co to moze byc sprawdzalem drazek stabilizacyjny mostu ale jest ok.
Co to moze byc ???

nikt sie z tym nie spotkal ??

Jesli to problem ze sterownością auta - to musisz sprawdzić zbieżność przednich i tylnych kół.( najpierw się upewnij ,że żadne koło Ci nie blokuje na tylnej osi ) Ale opis twojego problemu jest niezbyt precyzyjny - więc cięzko cokolwiek sensownego powedzieć
Paweł

Zbieznosci nie mam ustawionej na przednich kolach.Chodzi o to jak jade na luzie i wcisne gas to auto rwie do przodu ale tyl lekko znosi w prawo i ta sama sytuacja jak odpuszczam gas.kola nie blokuja sie sprawdzalem na luzie swobodnie sie kreca.Moze byc tak przez krzywe felgi ?????

Sprawdz czy hamulce nie blokuja.
Sprawdz drazki raz jeszcze - poruszaj nimi - "powies" sie za wal, i popatrz czy nie chodzi - przod tyl.
Mozesz miec wyrabane gumy w drazkach.
Sprawdz amortyyzatory!
Pamietaj - auto w gore, most w prawo, auto w dol, most w lewo.
Nie kombinowales nic ze sprezynam iostatnio?

Sprezyny wymienialem na uzywki hmm jutro sprawdze to co mowisz.
Pozdro

Witam. A może tylko wystarczy jak zmienisz gumy na drąszkach stabilizujących. Ja miałem podobnie i po wymianie tych gum (10szt. po 2 na drążek) jak reką odioł. Guma z biegiem lat traci swoje własciwości. Koniecznie to zrób przed zimą bo nie dasz rady jezdzić jak bedzie zucało tyłem przy kazdym puszczeniu gazu lub podczas redukcji biegu. koszt jednaj gumy to ok 5zł. podczas wymiany musisz uzyć imadła do wciśnięcia nowych gum w drązek a potem trzeba wcisnac jeszcze tulejki w te gumy lub poprostu je wbić. jak się zdecydujesz to daj znać napisze ci bardziej szczegułowo jak to zrobić.
Pozdrawiam

Dzis nie mam czasu sprawdzic ale juro zobacze co to moze byc.To sie stalo tak nagle odczowalne albo wczesniej nie zwracalem na to uwagi.
Dziekuje za wszystkie rady
Pozdrawiam.

Sprawdzilem wszystko i doszedlem do wniosku ze to sprezyny lub krzywe felgi.Po za tym wszystko jest w pozadku

Dzieki za pomoc podro