Szukam taniego tapicera.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ludziska nie znacie w Krakowie jakiego taniego tapicera. Bylem u jednego bo chcialem zmienic tapicerke na fotelu (stary model Bi-marco) i gosciu powiedzial mi 150 zl od kubla( wydaje mi sie ze to sporo pomozcie

Pozdrawiam
BAJPASS

Sama robocizna, czy z materiałem? Bo jak z materiałem, to chyba nienajgorzej. Niestety wydaje mi sie, że jak chcesz to zrobić tanio, to musisz to zrobić sam

jak chcesz tanio a dobrze to zwrc sie o pomoc do jakiegos rzeźnika z masarni, za flaszke ci okroi nowa tapicere

Cytat:
Sama robocizna, czy z materiałem? Bo jak z materiałem, to chyba nienajgorzej...

Z materialem, wiec co sadzisz ze to nie tragednia i nie znajde nic tanszego??

Cytat:
2004-10-02 13:41:08, Bajpass pisze:
Z materialem, wiec co sadzisz ze to nie tragednia i nie znajde nic tanszego??

Zależnie od materiału... ale i tak raczej tanio... koszt w Gdańsku u dobrego fachowca (m.in. robi do zabytków tapicere) ok 200-250zł/szt (materiał: skóra ekologiczna - bardzo fajny, praktycznie po obszyciu nie do odróżnienia od org. skóry)

Koszt obszycia całego wnętrza (2 fotele, kanapa, 4 boczki, sufit i cała deska) to ok 1400-1600 (sk. ekologiczna) 4000-8000 (skóra) 40.000-60.000 (alcantra - czy jak tam się zwie ta eksluzywna wersja skóry)

Ludzie ludzie poczekajcie mnie nie interesuja skorzane foltele jeszcze na glowe nie upadlemja mowie o takim szmacianym obszyciu

ja tez obszywalem kubla ale sam to mnie wynioslo niecale 50zl a tak tosie pytalem tam gdzie robia i przerabiaja fotele to tez chcieli 150zł z materialem bo podobno duzo szycia i trzeba naciagac dobrze....

Cytat:
40.000-60.000 (alcantra - czy jak tam się zwie ta eksluzywna wersja skóry)

No to już lekka przesada. Sam materiał nie jest wiele droższy od skóry. Koleś troszkę przesadził z tą ceną...No chyba, że to jest cena obszycia Ikarusa przegubowego

Cytat:
2004-10-02 21:59:55, -SerU- pisze:
No to już lekka przesada. Sam materiał nie jest wiele droższy od skóry. Koleś troszkę przesadził z tą ceną...No chyba, że to jest cena obszycia Ikarusa przegubowego

Akurat ta cena pochodzi od innego kolesia... a dotyczy Buicka '56 i jemu podobnych limuzyn... więc na pewno była by niższa dla 125 a tym bardziej 126p... ale i tak pewnie doszła by pod okolice 20.000

Ps. swego czasu podali w jakiejś gazecie cene obszycia MB E-klassy
właśnie Alcantrą.... i wyszło to bagatelka 56.000 zł (13.000 Euro)

[ wiadomość edytowana przez: Nomad dnia 2004-10-02 22:37:01 ]

Mimo wszystko uważam, że 60 tyś za obszycie alcantrą wnętrza samochodu, to cenga godna kogoś, kto spadł z drzewa i zdrowo się potłukł.

Miałem nie tak dawno okazję przyglądać się u mojego kolesia w warsztacie od początku do końca kapitalnemu remontowi Pink Cadillaca z bodaj 56 roku i całkowity koszt remontu wyniósł coś koło 100 tyś zł ale niemal wszystkie części były nowe ściągane z USA, obszycie białą skórą wnętrza wielkości M3, kapitalny remont blacharki (jak zobaczyłem zdjęty tylny błotnik, to myślałem, że to skrzydło od szybowca a jak go przykryli plandeką, to wyglądał, jak duża motorówka) lakier różowa perła (samo lakierowanie to było 25 tyś zł bo nikt nie chciał się podjąc malowania takiego cacka-jak malowali tył, to na przodzie już wysychał lakier i się zapylał i końcu pomalowali go na 4 pistolety)

Kurcze, że nie pomyślałem żeby zrobić dokumentację fotograficzną tej całej zabawy

o kurde 60 tys to przeecież 60 maluchów w dobrym stanie

noi obszyj teraza te 60 maluchow po 60.000 szt..........

e no panowie musiała nastąpić pomyłka z zerami!! przecierz lancia sprzedaje lybre za ok 80tys i ma alcantare w serii!!

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Cytat:
2004-10-03 12:45:46, mar125 pisze:
e no panowie musiała nastąpić pomyłka z zerami!! przecierz lancia sprzedaje lybre za ok 80tys i ma alcantare w serii!!

Tylko pamiętaj że inne są koszta w produkcji wielkoseryjnej a inne przy detalicznym zamówieniu alcantry...

Cytat:
2004-10-02 18:30:10, Nomad pisze:
Zależnie od materiału... ale i tak raczej tanio... koszt w Gdańsku u dobrego fachowca (m.in. robi do zabytków tapicere) ok 200-250zł/szt (materiał: skóra ekologiczna - bardzo fajny, praktycznie po obszyciu nie do odróżnienia od org. skóry) Koszt obszycia całego wnętrza (2 fotele, kanapa, 4 boczki, sufit i cała deska) to ok 1400-1600 (sk. ekologiczna) 4000-8000 (skóra) 40.000-60.000 (alcantra - czy jak tam się zwie ta eksluzywna wersja skóry)

Panie adminie-awaria kompa i wyslalo dwa razy bez mojej odpowiedzi-prosze usunac puste wiadomosci.
A teraz pisze raz jeszcze.
Ekologiczna skora to skaj na podkladzie bawelnianym-badzioch-do auta sie nie nadaje.
Skora-tez musi byc typowo samochodowa-drozsza od meblowej o ok. 15%
ALCANTARA-bardzo ladny material-ceny od 300 PLN za mb.
Sam zakladam tapicerke z ALCANTARY i skory do mojego boba, ale tylko dlatego ze kupilem po kosztach oryginalna alcantare i skore samochodowa - pracuje w branzy tapicerskiej [kierownik hurtowni-jednej z dwoch].
Sa bardzo ladne podrobki alcantary-nie do odroznienia dla zwyklego smiertelnika w cenie o niebo nizszej-jesli ktos jest zainteresowany-504-493-234 lub mail, to podam ile wychodzi mb.

[ wiadomość edytowana przez: 80581Arte dnia 2004-10-03 15:55:15 ]

Cytat:
Tylko pamiętaj że inne są koszta w produkcji wielkoseryjnej a inne przy detalicznym zamówieniu alcantry...

Mimo wszystko. 10 x wyższe? Za równowartośc obszycia samochodu można kupić drugi taki sam?? Coś tu jest nie tak.

ps. apropo tapicera,to mam sąsiada który sie tym zajmuje(tapicerstwo samochodowe) i właśnie mam odebrać (dziś ok 21-22) swojego kubła bimarco C będzie cały czarny-koszt ok 90zł .

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

No wlasnie taka cena by mnie satysfakcjonowala tylko ze w Krakowie