| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Chrostek F&F Sympatyk BMW e34 525i/ FSO Wa ... Łomża | 2004-10-06 18:50:26 znowu cos sie dzieje!
jadąc troche szybciej i przejezdzając przez jakieś wieksze nierównosci (wiadomo jakie mamy stan ulic z goory dzieki! [ wiadomość edytowana przez: chrostek dnia 2004-10-06 18:51:17 ] |
Twarog F&F Sympatyk Fiat 125p/Opel Omega Kobyłka | 2004-10-06 18:53:20 nie wiem moze nie mam raci ale zobacz kopółke i przewód do niej od cewki moze gdzies tutaj wiecej pomysłów narazie brak
pozdro |
kosa131 (S) Furious Moderator 3x Fiat 131 (kombi, ... Szczecin | 2004-10-06 22:11:07 jesli masz zaplon elektroniczbny to stawialbym na kabel miedzy cewka w aparacie zaplonowym a modulem. |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-10-06 23:23:36 ale jak ci silnik zgasl to kontrolka ladowania sie zapalila? czy zdechlo wszsytko wraz ze wskaznikiem temp i paliwa?
bo kiedys tak dzialo sie w kancie kumpa, i okazalo sie (przynajmniej w jego przypadku) ze to byla wina kostki w stacyjce (czasami jak mocno sie przywalilo w kierownice to wszystko gaslo) jesli jednak jest przerwa w zaplonie a reszta dziala normalnie to sprawdz czerwony przewodzik laczacy aparat z cewka oraz czy czasami kondensator w aparacie sie nie poluzowal mozesz takze sprawdzic stan przewodu masowego laczacego obrotowa plytke (ta z przerywaczem do ktorej podlaczane jest ramie podcisnieniowego silownika zmiany kata zaplonu) z korpusem aparatu, w moim fiacie ten przewodzik trzymal sie na wlosku, naszczescie wycheycilem to w trakcie remontu silnika a nie gdzies w trasie jezeli natomiast masz bezstykowy aparat to zrob jak pisal przedmowca i sprawdz zielony przewod modul/aparat |
Chrostek F&F Sympatyk BMW e34 525i/ FSO Wa ... Łomża | 2004-10-07 07:21:15 no zgadza sie mam zapłon elektroniczny ale ten zielony kabel ostatnio wymieniłem bo w rozdzielaczy sie przetarł biały kabelek i tez gasł niewiem bo nie spojzałem czy temerature pokazuje, wszytko zgasło ale kontrolka ładowania sie świeciła sprawdze zaraz jeszcze raz ten przewód, moze znowu cos mu sie nie spodobało |
Twarog F&F Sympatyk Fiat 125p/Opel Omega Kobyłka | 2004-10-07 23:41:57 A ja mam takie pytanko jaka jest różnica w palcach id zapłonu miedzy tym zwykłym a tym z kondensatorkiem?? czy mozna stosowac zwykły amiast tego z kondesatorem bo w chwili obecnej tak jezdze prawidłowo miałem z kondesatorem ale załozyłem bez a z tego powodu ze poprzedni mi sie połamal i było to w niedziele i jezdziłem szukałem sklepu który mi otworza specjalnie dla mnie i w tym którym znalazłem był tylko zwykły. |
darecki1 Fiat 125 ME Bialystok | 2004-10-08 23:25:15 Chrostek,napisales,ze odpaliles na biegu-proponowalbym nie robic tak.Rozrzad pewnie masz na pasku,a takie manewry moga zle sie skonczyc dla silnika.Ps.Proponuje poruszac kablami (na biegu jalowym)bezposrednio zwiazanymi z zaplonem i obserwowac co sie dzieje.Pozdrowka. |
Chrostek F&F Sympatyk BMW e34 525i/ FSO Wa ... Łomża | 2004-10-09 09:20:14
wiem ze to zle wpływa na rozrząd, ale widzisz bo u mnie jest to tak zrobione że silnik mam fiatowski a zamiast przerywacza mam elektroniczny moduł zapłonowy i rozdzielacz bezstykowy Pozdrawiam! |