Pomocy !! instalacja LPG mi zwariowała ...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam peugeot'a 605 3.0 z założoną instalacją LOVATO z komputerem (silniczkiem krokowym) . Obiaw jest bardzo dziwny :
od załozenia(z 4 lata temu) silnik po nagrzaniu wkręcał sie do 4500 - 5000 obr. maksymalnie . Zmieniałem filterki , olej spuszczałem i nic ,na dodatek palił około 25 litrów na 100 km. Z pół roku temu zorientowałem sie ze w filtrze mam zamontowany dławik (ok 90% zdławienia) , wyjołem go jakby sie poprawiło ale dalej góra 5000 obr. ale palił do 20 litrów. Po pewnym czasie silnik po nagrzaniu zaczoł w różnym momentach przerywać ( przy nacisnieciu gwałtowniej pedału gazu) i to tak ze ryłem głową w kierownice . Odpusciłem gaz - chodzi , wciskam - przerywa , wciskam delikatnie do 3000 obr chodzi , a potem tak jakby gazu mu brakowało . Od tego momentu zaczeły sie kłopoty z rozruchem na gorącym silniku , kreciłem a nawet jeden cylinder nie łapał - włączyłem na benzyne odpala od razu i co dziwne po przełączeniu na gaz chodzi i jedzie ( no do 4 - 4,5 tys obr). W pewnym momencie padła mi pompka paliwowa i problem z gazem stał sie poważny (musiałem czekac z 15 minut i wszystko wracało do normy na jakąś godzine jazdy). Na dodatek doszedł jeszcze jeden objaw , po silnym nagrzaniu silnik najpierw przerywał przy gwałtownym nacisnieciu potem juz nawet przy muśnięciu pedału gazu , a następnie zaczynał nie równo chodzic , spadały mu obroty jałowego coraz nizej i silnik gasł - z braku gazu . Wpadłem na pomysł - silnik krokowy zamieniłem na ręczną regulacje . Boże , to auto nawet na benzynie nie miało takiego kopa (no moze) i kręcił sie do końca (w czasie jazdy też ...) . Wszystkie objawy ustąpiły . Ale nie na długo , po pewnym czasie silnik zaczoł znowu nie zapalać na gorąco . I czasem (b. rzadko , moze 2 razy) przerwał ale przy gwałtownym nacisnieciu gazu . Zauważyłem dzisiaj że po odłączeniu zasilania "komputera" od LPG , szybciej moge zapalić auto - ale nie zawsze to pomaga . Pytanie : czy w podrzewaczu mogło sie coś zatkac ??? Acha na początku pomagało jak potrząsłem podgrzewaczem, ale juz nie pomaga. Czy ktoś miał podobny problem albo wie co może się tam dziać ????? Pomocy !!

witam. mam tylko pytanie czy masz te same objawy na benie. jesli tak to w mniejszym stopniu padła ci sonda lambda . ale możesz mieć takze zatkany układ wydechowy .np kata lub jakis tłumik.