Hmm jakie swiece do 128 Dylemat

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam malutki dylemat jakie kupic swiece do 3p 1300 silnik 128AC mialem ostatnio Champion N9Y ale niestety zwykle swiece sie poprostu wypalaja i dostaja przebicia po okolo 5000 znalazlem na stronie iskry cos takiego Link z opisu wynika ze do 128 1300. Chyba ze macie jakies sprawdzone trzy elektrodowki.

Z gory Dzieki

Pozdrowionka

no a moze tak krotki przebieg swiec i ich "wypalenie" to wina zlego{ubogiego?} skladu mieszanki i zbyt duzej temp. w komorze spalania? bo swiece Champion sa dosc dobre... albo cieplota zle dobrana??
ja jezdzilem na bosch-ach super 4 , fakt zrobilem nieco ponad10000 tylko na nich ale po wyjeciu silnika zajrzalem do nich i byly niemal jak nowe.. lekki nalot brazowy, zchodzil po poskrobaniu paznokciem...

ja jezdze na tych Championach N9Y i zrobilem juz na nich 5000km a elektrody wygladaja jakby niedlugo pracowaly w silniku

pewnie to sklad mieszanki, bo kiedys ojciec w poldku mial NGK v-line i po krotkim czasie elektroda tak sie wypalila ze nie bylo tego V

ale ojciec jezdzil na benzynie i mial ustawiona uboga mieszanke,

[ wiadomość edytowana przez: Samael dnia 2004-10-07 12:07:25 ]

Ja mam Champion RN9YC. To są odpowiednie?

Witam

Dzieki za odpowiedzi na post

Rzeczywiscie problem moze tkwic w mieszance a mianowicie mialem luzny tzw oring na srubie mieszanki i sie samoczynnie odkrecala i mam w takim ukladzie pytanie do eksertow w tej dziedzinie jak ja teraz ustawic na ile obrotow mniejwiecej .
Aha co do swiec to co sadzicie o iskrach troj elektrodowych i jakie dobrac takie swieczki do 128

Dzieki i pozdrawiam

swiece dobierane do 128 maja dwie wartosci cieplne . 1 stosowane w coupe sa zimniejsze ( silnik z mniejszym filtrem olejo ) .2 z modelu 3p ( jednak to nie jest warunek -bo z samochodami roznie bywa ) swiece maja identyczna wartosc jak w 125 . sam kiedys jezdzilem z silnikiem na malym filtze ze swiecami od 125 i negatywny efekt byl taki ze gdy wylaczylem rozgzany silnik musialem jakis czas odczekac zeby swiece ostygly -i dopiero wtedy odpalal. po prostu cieple swiece rozgrzane do zbyt duzej temperatury gubily iskre . czy ktos mial podobnie ???