MotoNews.pl

Poszukujemy nowego serwera na stronę F&F...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Serwer na którym mieliśmy do tej pory stronę (tu podziękowania dla KWKPiotra) zostanie najprawdopodobniej odcięty od aktualnego łącza.

W związku z tym potrzebny nam będzie nowy serwer, z dość dużym limitem transferu lub bez limitu, o pojemności min. 500mb (strona zajmuje ok. 250mb bez filmów), z mysql'em..

hmm
jakby zalatwić dysk to moze by sie cos wygospodaroało

hm moze na cos by poszly wpaty na zlot ktore zostaly nie wykorzystane

mam serwer na linuxie a wlasciwie firma w ktorej pracuje...mozna by tam wlasnie dysk jakis dolozyc ew. postawic drugi osobny serwer ale to chyba bylby ciut wyzszy koszt...

Jako że za niedługo mają mi w sieci dac zewnętrzne ip więc może na moim dysku znalazłoby się troche miejsca w końcu mój komp i tak chodzi prawie 24h

Ludzie, prosimy o jakieś konkretne oferty a nie o stronę u siebie na dysku, czy w firmie w której nie wiadomo jak dlugo sie bedzie pracowało - szukamy stałego serwera żeby nie robić przeprowadzek.

emmm firma po czesci jest moja... wiec chcesz na 5 lat masz na 5 chcesz na 20 masz na 20 przynajmniej na dzien dzisiejszy tak ci powiem ..,. narazie sie wszystko kreci w dobrym kierunku...

Cytat:
2004-09-24 11:46:46, DamianS pisze:
emmm firma po czesci jest moja... wiec chcesz na 5 lat masz na 5 chcesz na 20 masz na 20 przynajmniej na dzien dzisiejszy tak ci powiem ..,. narazie sie wszystko kreci w dobrym kierunku...

Na jakim serwerze stoi strona, jakie łącze ? Masz jakieś strony www na nim ? żeby sprawdzić wydajność serwera?
pozdrawiam

serwer na linuxie narazie dysk mam 120GB ale to dla klientow mamy przyznawać, usługa www rusza za około 3 tygodnie (php bedzie zdeka pozniej)sewer noweczka postawiony wczoraj tyle moge na dzien dzisiejszy powiedziec jak chcesz dokladna specyfikacje to wal...

Cytat:
2004-09-24 09:17:31, Koniu pisze:
Ludzie, prosimy o jakieś konkretne oferty a nie o stronę u siebie na dysku, czy w firmie w której nie wiadomo jak dlugo sie bedzie pracowało - szukamy stałego serwera żeby nie robić przeprowadzek.

Witam!
Z calym szacunkiem ale jak chcecie profi serwer to np. tu:
HOME

popatrz na cene i zastanow sie co ty piszesz.
Ja pracuje w firmie ze 4 lata - i wiem ze jeszcze troche popracuje. Hostuje strone zurawia www.126fan.pl. Nie kosztuje to nic. Nie ukrywam ze jak cos poszloby nie tak to musialbym sie wyniesc z serwerem, ale to jest ryzyko ponoszone za to ze jest za darmo.
pzd c.

Cytat:
2004-09-27 23:25:26, qdlaty pisze:
Witam! Z calym szacunkiem ale jak chcecie profi serwer to np. tu: HOME popatrz na cene i zastanow sie co ty piszesz.

Nikt nie napisał że to ma być darmowy serwer. Będzie składka to będzie możliwość opłacenia serwera. Tyle że chodzi nam o stosunkowo tani serwer, nie musi być home czy sisco.

Za 800zł BRUTTO! można mieć serwer 800mb z limitem 120Gb miesięcznie. Na home za 900zł netto jest 500mb i 15Gb, na sisco 500mb ksoztuje 1000zł netto.. Natomiast w dalszym ciągu jest to dość drogo, chyba że zrezygnujemy z działu filmy i weźmiemy jakiś 300mb serwer z opcją rozszerzenia w ciągu najbliższych 2 lat (strona ma aktualnie ponad 200mb bez filmów).

filmy ja moge hostowac na gra.pl

Cytat:
2004-09-27 23:52:54, ZoLt4R pisze:
filmy ja moge hostowac na gra.pl

To może zmontujesz coś nowego żeby zademonstrować możliwości rzeczonego serwera?

Każdy powód jest dobry .

a co mam zmontowac jak mam silnik wyjety i na atomy rozebrany? wez sie zastanow co piszesz

Cytat:
2004-09-29 00:57:56, ZoLt4R pisze:
a co mam zmontowac jak mam silnik wyjety i na atomy rozebrany? wez sie zastanow co piszesz

dzis albo jutro bedzie filmik z olkusza tylko nie wiem jak wyslac.
nie mam gdzie go umiescic, chyba ze bezposrednio na serwek ci wrzuce, tylko daj mi dane na priv.
pozdro

ile zajmuje ten filmik ?

bedzie cosik kolo 40-50 mb.

niestety loginu Ci dac nie moge, ale jak chcesz zlap mnie na gg, to otworze FTPa u siebie w chacie na neo, uploadniesz mi to tutaj a ja sie juz reszta zajme

Koniu - wyczytałem że rozglądacie się również za płatną opcją, to ja pozwolę sobie zaoferować to - taka mała kryptoreklamka

po co szukać daleko - od dwóch lat korzystam z tego hostingu i nie narzekam

Internet, hosting, e-commerce ...

Cytat:
2004-09-29 00:57:56, ZoLt4R pisze:

Toć nie pisze zebys cos nowego kręcił, ino zmontować z tego co już masz. Ale fakt, skoro juz nie masz surówki ze spotu poligonowego ani RC to nie ma za bardzo z czego. Jakby co to mam kilka fragmentów z tego pierwszego .