MotoNews.pl

Słyszał ktoś o wałku nr 105 [126] ?????????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie. Co to za wałek?? Podobno jakaś A-grupa. Jeździł ktoś na tym????

najprawdopodobniej chodzi o wyczynowy wałek świątka W105.. jeździł na tym Mirek-Rally

więcej info

Jakieś trzy lata temu kupiłem silnik wyścigowy który jeżdził w wyścigach płaskich.W środku siedział właśnie wałek 105 .Lepszego wałka nie miałem okazji testować zaciagał od 3tys i konczył przy 7tys.

Hmmm charakterystyka prawie jak 555 ......
Duzo lepsze niż 385 ...... było 104 i 105 .
105 było full rally - tego wałka sie nie fazowało .....
Swego czasu pare razy dreczyłem swiatka telefonami ..... czasami mozna gdzies znaleźc taki wałek ale stan nienajlepszy ....
Podobno spalanie nieciekawe ....

No ja mam wałek 104 - czy ktoś ma jakies ciekawe onformacje o tym wałku?

Może ktoś mi coś napisać o wałku określanym jako "siódemka", chyba Światka. Jego charakterystyka, wymagania i dane regulacyjne.

to zdaje sie jest walek od Irka. zobacz na www.ireco.com.pl zadzwopn to poda ci dane

Odświeżam temat wpadł mi w szpony wałek o oznaczeniu 105 i 276 co pewnie znaczy że 276 to czas otwarcia zaworów dalej jest jeszcze wybita cyfra 7 ale to już w zupełnie innym miejscu bo te pierwsze są wybite od wewnętrznej strony koła gdzie sie zebatke od rożrządu zakłada. Wznios krzywek ma 6,2 co mnie bardzo dziwi i wogle nie wygląda na jakiegoś rasowego. Pochodzi on z lat 80 i napewno jest sportowy! Teraz pytanko czy ktoś ma taki wałek albo ma opis jaki powinien być wznios? czy te 6,2 to tak powinno być? I co jeszcze należy zrobić do tego wałka bo narazie jest splanowana głowica 2,5 i lekki zamach. Chodzi mi otrzywiście o 650