[ponton] Tlucze mi sie cos w kole ...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie ...Panie ..bracia i siostry ...

Tlucze mi sie cos niemilosiernie w prawym przednim kole.To jest jakis rodzaj szurania ..to bylo od czasu kiedy mam pontona ...ale dzis sie tak nasililo ze auto postawilem dzis pod blokiem i czeka na diagnoze medyka.

Koniu sugerowal ze to moze byc lozysko albo klocki .... a co wy zasugerujecie ?? nie sciagalem jeszcze kola .. czekam na postawienie przez was diagnozy

b.

usnies samochod podnosniikiek i pokrec kolem, jezeli to klocki to zapewne bedzie slychac ocieranie, a jezeli to lozysko to zapeno ma luz i tez to wyczujesz ruszajac kolem, jak juz sprawdzisz to dopiero odkrecisz kolo inaczej sie nie da

Cytat:
2004-10-15 17:54:21, Samael pisze:
usnies samochod podnosniikiek i pokrec kolem, jezeli to klocki to zapewne bedzie slychac ocieranie, a jezeli to lozysko to zapeno ma luz i tez to wyczujesz ruszajac kolem, jak juz sprawdzisz to dopiero odkrecisz kolo inaczej sie nie da

dziekuje ja Ciebie mlody czlowieku

Trochę OT - Widziałem dzisiaj Cię Bullit w Twoim pontonie -śliczne autko ale dalej uważam że prosi sie o jakiś bardziej wyrazisty kolorek.
Ja jechałem kremowo-wisniowym Żiguli - nawet patrzyłeś się na nie

Cytat:
2004-10-15 20:41:44, andrzej_krakow pisze:
Trochę OT - Widziałem dzisiaj Cię Bullit w Twoim pontonie -śliczne autko ale dalej uważam że prosi sie o jakiś bardziej wyrazisty kolorek. Ja jechałem kremowo-wisniowym Żiguli - nawet patrzyłeś się na nie

Qurde mac ! Na piastow ? wysokosc szpitala Rydygiera ? )Pamietam auto b.ladne i dlatego zwrocilem uwage i sie obejrzalem...trzeba bylo pomachac albo krzyknac ).Nastepnym raze bede juz wiedzial ze to TY wiec Ci zamrugam chociaz swiatlami . Ech ta spolecznosc oldtimerowcow

PS:Co do koloru powoli zbliza sie zima i wypada zrobic remont blacharki i lakieru ......wiec zdradze ze malowanie bedzie jak w amerykanach.....dol do klamek bialy....od klamek do slupkow dachowych czerwony i dach bialy. Tapicerka tez bedzie 2 albo 3 kolorowa

PS2: szkoda ze usterka mnie wyeliminowala ze zlotu bo do poniedzialku z tym nie zrobie no moze jak sie upre to przyjade.

[ wiadomość edytowana przez: Bullitt dnia 2004-10-15 21:13:45 ]

[ wiadomość edytowana przez: Bullitt dnia 2004-10-15 21:39:07 ]

Moze ponton sie przedziurawił i powietrze uchodzi

Tak serio to raczej klocki jesli jest to szumienie rytmiczne

Cytat:
2004-10-15 22:20:15, dejta pisze:
Moze ponton sie przedziurawił i powietrze uchodzi Tak serio to raczej klocki jesli jest to szumienie rytmiczne

No zobacze....auto mi sciagalo w prawo wiec moze faktycznie klocki ...gorzej jesli bede musial wymienic tarcze przez to.

heh, moze to zabrzmi głupio, ale moze masz niedokrecone koło, bo mi sie tak zdazyło, i im wiecej j zedisz (bez wzgledu na szybkosc) to mocniej wali... a potem w kolejnosci klocki, i łozysko, ale łozysko sie nie tłocze samo od siebie... ewentualnie na zakretach, ja nic innego nie przepowiem, bo to moze byc wiele zeczy, nawet niezalezneod koła Pozdro !!

Cytat:
2004-10-15 21:09:44, BULLITT pisze:
Qurde mac ! Na piastow ? wysokosc szpitala Rydygiera ?

Ano tak, z daleka widziałem Twoje cacko, nawet żonie go pokazywałem jak staliśmy na światłach