Skrzypienie 125

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
tak jak temacie mam ostatnio dziwne skrzypienie skwirczenie jak przy otwieraniu jakis starych drzwi na tylnym moscie albo w tych rejonach wyczowalne albo raczej slyczalne w momencie kiedy samochod sie toczy powoli nie wiem jak sprawa wyglada przy szybkiej jezdzie bo silnik zaglusza
co to moze byc, czy mam sie martwic, jak temu zaradzic

To Pani BIEDA tak piszczy. Moze wlac jej troche oleju do mostu niech sie nazre i przestanie piszczec??

w poldku ojca takie piski pochodzily od jednego z ramion wieszaka resoru, ktore sobie bezwstydnie ocieralo o korpus wieszaka, takie trzeszczenia moga rownierz pochodzic z kazdego miejsca w ktorym znajduje sie wyrobiony silentblok, prowizorycznie mozna sprzyskac wd40 i na jakis czas bedzie spokoj

mi natomiast skrzypi dzinie z przodu gdzies początkowo myslałem ze to podłużnice mi sie porozchidziły ale całe szczeście to tylka ta blaszka osłaniająca podłoge sie delikatnie rozeszła lecz to nie to skrzypi i juz mnie cholera bierze z tym tylko mi normalnie podczas jazy po naszych drogach jak wjezdzam na nowy asflat to juz duzo mniej wtedy
pozdro

Tylny most raczej odpada bo on z reguły wyje (profilaktycznie nie zaszkodzi zobaczyć ile oleju ma), ale to pewnie silentbloki taki głos dają.

mogą to tez być sworznie zawiasów drzwi..