[126]Dzisiaj o 18 zostal skasowany.....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Maluch z przezczepem. Zajebiste autko... Cale szczesci nie moj, ale tamtego tym bardziej szkoda, bo mial McPhersony z przodu od Tico, proejktory zamaist H4 i wiele wiele ciekawych rozwiazan... Zobaczymy co dalej - albo przeszczep, albo od podstaw cos w BISie bedzie....

[ wiadomość edytowana przez: widynek dnia 2004-10-18 01:14:26 ]
[ powód edycji: W temacie podajemy model ]

to czyj to był maluszek?? czemu dowiadojumy się o nim, gdy.... już go nie ma??

co to za autko, moze jakies blizsze okolicznosci fotki??????

Cytat:
2003-12-04 00:22:16, widynek pisze:
to czyj to był maluszek?? czemu dowiadojumy się o nim, gdy.... już go nie ma??

A dzisiaj sam sie dowiedzialem na spotkaniu Grupy Warszawskiej. Zajwiailo sie 5 dziewiecsetek, moj 1.1 i mial przyjechac wlasnie ten z McPhersonami. Jednakowoz koledzy sie sposniali wiec wykonalem do nich telefon i dowiedzialem sie ze maluch zostal skasowany. Przyjechaly za to 2 kolejne 900 no i bylo male upalanko. Z tamtego nic nie zostalo - wywalil w sciane podczas kecenie na tzw "garazach", czyli miejscu gdzie byl budowany. Kieorwca ma kilkanascie szwof na glowie i troche w szoku jeszcze byl po wyjsciu ze szpitala, ale sie zjawil. Rozmyaslalismy co dalej z malarem bo byl calkeim neizly. No ipadla porpozycja zrobniea przeszczpeu lub cos centralnego w BISie. Pozyjemy, zobaczymy., Na razie neich wlasciciel wyjdzie z szoku pourazowego...

Cytat:
2003-12-04 00:22:55, kaza pisze:

Jak znajde czas to podjade do chlopakow. Sila byla tak duza ze po uderzeniu lewa przendia strona pogial sie tylny prawy blotnik. Buda na bank do wywalenia - tak wynika ze slow wlasciciela i swiadka. Jak pdojade do nich (nie wiem kiedy to bedzie bo mam co robic w pracy) to porobie fotki i je zapodam.....

Czekaj Żuraw co jest grane??? Mówisz o malarze Jacka??? Przecież był dzisiaj?? Czy to innym przyjechał??? Bo ja mówię o tym co ma projektory z passata z przodu i on miał mcphersony wkładać właśnie od tico.

Mowie o brazowym maluchu Przmka - tego poobijanego - on wlasnie o 18 mial dzwona. I to wlasnei Przemke pierwszy zrobil u siebie projektory. Jak bylem ktoregos dnia u nich w garazu to budowa malucha wlasnie trwala - silnik lezal jeszcze na zewnatrz, zawieszenie bylo normalne, a przod jeszcze nie przerobiony. Ale juz wtedy byly zapowiedzi zbudowania dokladnei tego co zostalo rozbite..
A Jacek u siebie zrobil projektory troche pozniej. A tak w ogole to pierwszy projektory mial chyba ten zielony jeszcze jako bialy ze zlotu Centomanii w kwietniu w Wawce.

jacek od przemka rozbił malucha a ja nic nie jaże z tego topica
ani gościa nie znam ani auta nie widziałem

Cytat:
2003-12-04 09:12:18, lukaszc pisze:
jacek od przemka rozbił malucha a ja nic nie jaże z tego topica

Bo topic dotyczy skasowania malucha z McPhersonami z przodu, a info personalne dotyczylo uscislenia osob.

Cytat:
ani gościa nie znam ani auta nie widziałem

Bo swiat maluchow nie konczy sie na Krakowie

Cytat:
2003-12-04 00:49:44, Zuraw pisze:
Zajwiailo sie 5 dziewiecsetek, moj 1.1 ......... Przyjechaly 2 kolejne 900

widze, ze to dosc popularna jednostka napedowa przynajmniej w wawce.

U nas czasem tak bywa że na spotkania przyjeżdża więcej swapów niż 650 I wcale nie oznacza to że na w sumie przyjeżdzają 3 samochody. Niedłługo 650 to będzie rodzynek

Cytat:
2003-12-04 14:44:23, maniac pisze:
Cytat:
2003-12-04 00:49:44, Zuraw pisze:
Zajwiailo sie 5 dziewiecsetek, moj 1.1 ......... Przyjechaly 2 kolejne 900

widze, ze to dosc popularna jednostka napedowa przynajmniej w wawce.

Hej o mnie nie zapominajcie moze też kiedyś wpadne

Cytat:
Niedłługo 650 to będzie rodzynek

Kurde Strongi jakos jak tego słucham to mi głupio... Musze SWAPA zrobić bo kurde aż wstyd 650 jeździć hehehe...

Tak to juz jest. Zaczelo sie od jednego niewinnego swapa, a teraz juz naprawde rzadko mozna spotkac 650 u nas na spocie.... Ale i tak jak na razie Lodzi nei przebijemy. Chyba ze w ilosci swapow. Bo w jakosci to do Kazy troche brakuje, choc kto wie, kto wie...

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu brak mi słów

Cytat:
2003-12-04 00:22:55, kaza pisze:

No wiec spotkalem sie dzisiaj z chlopakami celem obllokania tego co zostalo z malca. I musze powiedziec - a nie latwo mnie zaskoczyc - ze przednia zawiecha zrobila na mnie piorunujace wrazenie Wszystko miesci sie w seryjnym obrysie, przy okazji mozna poszerzyc zawieszenie przednie malara nawet do 20cm, to jeszcze wszystko dziala na wahaczach, McPhersonach oraz stabilizatorze kata przechylu czyli drazku stabilizacyjnym. I teraz tak: gdyby nie specjalna konstrukcja przedniego zawieszenia (dospawane niezbedne ksztaltowniki), to kierowca mialby marne szanse na wyjscie bez opresji - po prostu pod przednim pasem znajdowal sie ksztaltownik, ktory polaczony jest z podluznicami samochodu. Dzieki temu impet uderzenia przejely w znacznym stopniu od razu podluznice, a nie zmizazdzylo nogi kierowcy (chociaz jak widzialem pedaly to troche zbladlem). Przod zgnieciony maxymalnie od strony kierowcy az po szybe (uderzenie 45 stopni w sciane), ale kolumna ocalala. Homologowana kierownica wygiela sie w chinskie osiem...

Zreszta nie bede wiecej pisal - jutro powienienem miec juz fotki z budowy tego malara oraz to co z niego zostalo....

Teraz wlasciciel przymierza sie do jakiegos centralnego BISa...

[ wiadomość edytowana przez: Zuraw dnia 2003-12-06 16:15:37 ]

..no szkoda....ale coz tak bywa;]

...chetnie zobacze jak jest rozwiazane przednie zawieszenie...20 cm!..na strone..mozna poszerzyc..wow...wal foty!

Cytat:
2003-12-06 17:29:35, qbaletek pisze:
..no szkoda....ale coz tak bywa;]

...chetnie zobacze jak jest rozwiazane przednie zawieszenie...20 cm!..na strone..mozna poszerzyc..wow...wal foty!

Eee - hola, hola...
20cm w sumie nie strone. Ten akurat mial 9.5 cm w sumie szerzej. Mozna bylo zrobic szerzej, ale wtedy trzeba byloby wyrzezbic mocowanie kolumny w calkowicie nowym miejscu (neimalze na granicy zewnetrzengo blotnika..

Tak na marginesie ja jestem z Bielska Bialej ale u mnie w stolicy 126 tez jest troszke swapow

kraków wypada w sumie słabo pod tym względem... choć to u nas pojawił się chyba pierwszy malar z 900 centralnie