[126]z 600ccm na 650ccm

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie do was, czy można bez żadnych problemów założyć cylindry i tłoki od 650 do 600?

[ wiadomość edytowana przez: widynek dnia 2004-10-18 17:55:55 ]

rozwiercając wcześniej blok to mozna bez preoblemów.. gorzej na odwwrót

blok 600 => cylindry,tłoki 600
blok 650=>cylindry,tłoki 650
inne opcje to roztoczenie bloku 600 do 650...wtedy cylindry tłoki 650.

nie wiem czy warto dla jednego konia tyle roboty i kasy wydawac pozatym 600 ma lepsza kulture pracy podobno.

Może i ma kulturę pracy ale dostać zestaw naprawczy lub same tłoki do 600'tki to nie lada sztuka

Warto ale zostawił bym głowice z 600 i wałek z 600.i bedzie więcej niż 1 konik

Cytat:
2004-10-17 17:40:34, simon_pg pisze:
Może i ma kulturę pracy ale dostać zestaw naprawczy lub same tłoki do 600'tki to nie lada sztuka

U mnie bez problemu mozna kupic gary do 600

poza tym, 600 przez to ze ma mniejsze tłoki są lżejsze a co za tym idzie mozna ja wyzej na obroty krecic.

Bukson. A co to są gary?? Gary to cylindry czy tłoki?? Bo jeśli mówisz o garach jako cylindrach to sie rozmineliśmy zdeko;]

nie tak dawno bo raptem 10 dni temu robiloem kapitalke u pterocka.jako ze klient nasz pan zmienialem wlasnie pojemnosc z 600 na 650.tak jak koledzy powiedzieli trzeba rozwiercic otwory w bloku pod wiekszy cylinder,kazdy tokarz czy szlifierz to zrobi.do tego jedyna dodatkowa msyfikacja byl remont glowicy i wsadzenie wiekszych zaworow ssacych.wlasciciel twierdzi ze dostal inne auto i ze roznica jest duza najprosciej bedzie jak napiszesz do pterocka priva ale on moze miec problemy z netem wiec czekaj cierpliwie na odpisanie

ludzie zmieniajcie na 600! zaspawajcie blok i wsadzcie cylindry i tloki 600 ;P sesese
a tak na serio to nie wiem bo nigdy dluzej 650 nie jezdzilem i nie wiem czy jest duza roznica...

Naprawde kultura pracy silnika zabe...ista. POLECAM!!

Cytat:
2004-10-18 10:54:59, simon_pg pisze:
Bukson. A co to są gary?? Gary to cylindry czy tłoki?? Bo jeśli mówisz o garach jako cylindrach to sie rozmineliśmy zdeko;]

Gary to znaczy tloki i cylindry

Ta?? No wypasik w takim razie. Powiedz mi jeszcze mistrzu w jakiej cenie takie cudo u Was??