Pstryczek "Lovato"

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam-mam mały problem przełącznik gaz-benzyna mi sie troszke popitolił i teraz musze sie naprawde namęczyć azeby po wypaleniu beny załaczyc gazik......
Byłem juz z tym problemem u gazownika ale on powiedział ze takiego przełacznika juz nie znajde..no chyba ze na szrocie...a nowy nie podejdzie bo juz takich nie produkują
instalacje mam z 98r w dodatku tą najprostsza-zapalam na benie, srodkuje przełacznik zeby wypalić ją a nastepnie jak sie dusi pstrykam na gaz......
Macie jakieś pomysły?? co robić??
a moze ma ktoś taki przełącznik.....

Ja mam takie coś i nie kontaktował mi gdy przełączałem na benzyne. Musiałem wsickać mocno i ruszać na boki jakoś żeby załapał. Uciełem kable od niego i podłączyłem do włącznika świateł. Jest nie opisany i nihu** że złodziej się skapuje wrazie czego. Włącznik świateł oczywiście mam obok. W 2107 jest wolne miejsce na jeden przełącznik koło drążka zmiany biegów.

Cytat:
2004-10-14 23:51:18, janisz pisze:
Ja mam takie coś i nie kontaktował mi gdy przełączałem na benzyne. Musiałem wsickać mocno i ruszać na boki jakoś żeby załapał. Uciełem kable od niego i podłączyłem do włącznika świateł. Jest nie opisany i nihu** że złodziej się skapuje wrazie czego. Włącznik świateł oczywiście mam obok. W 2107 jest wolne miejsce na jeden przełącznik koło drążka zmiany biegów.

No własnie ja mam identyczną sytuacje tylko że mam problem z załaczeniem gazu
janisz ja nie mam tam wolnego miejsca bo u mnie na konću mam włącznik / wyłącznik sygnalizacji niezapiętych pasów

jakiiksi trojpozycyjny byc musi..
jesli polozenie srodkowe ustalisz jako zero, to moze udsaloby sie przelacznik np. od swiatekl?
trpozycyjny jakis....

takie pstryczki są normalnie w sprzedaży,tak jak wszystkie elementy do inst gazowych.
w Białymstoku jest taki sklep -wszystko do gazu-zarówno do lpg jak i do ziemnego i kazdego innego.

pamiętam Soop kiedyś wymieniał,to zapłacił coś ok 50 zl,ale wiem,ze idzie to taniej kupić

Cytat:
2004-10-14 23:55:30, adasco pisze:
jakiiksi trojpozycyjny byc musi.. jesli polozenie srodkowe ustalisz jako zero, to moze udsaloby sie przelacznik np. od swiatekl? trpozycyjny jakis....

No pisałem że od świateł trza wziąść. Tylko trzeba go troche przerobić - rozebrać i odpowiednio przestawić takie blaszki. Jedna żeby stykała góre i środek a druga środek i dół. Potem troche zabawy z kablami i działa perfekcyjnie. Jak tego nie zrobimy to będzie dziwna opcja - 0 na samym dole, np benzyna na środku a lpg na górze. Ja wole mieć 0 na środku tak jak jest to w pstryczku lovato.

Ja proponuje całą kostkę wykręcic, rozłożyć (bodajże na 2 zatrzaski jest zamknieta) i udać się do sklepu elektronicznego, w którym napewno takie przełączniki mają. Swoją drogą nie rozumem dlaczego ten moduł jest taki drogi, ponieważ w środku są: 2 przełączniki, 2 diody LED i nic poza tym...)

Cholibka-dzisiaj sie meczyłem około 15 min zeby załączyc gaz....gosć od gazu mi mówił ze moze mi sciągnac ten pstryczek na zamówienmie za ok 70zł
ztym elektronicznym tpo niezły pomysł hmmmmmmm

Te pstryczki to tak wygladaja jak do np.lampek biorkowych? jesli tak to u nas w gdyni jest taki sklep co sprzedaja same takie przelaczniki i one sa chyba po ok 5 zl. wiec musisz tylko to przelutowac, i powinienes to w kazdym sklepie elektronicznym dostac.

Zax.. pstryczki musza byc poniewaz jesli ktos chce zalozyc gaz do auta gaznikowego to bez wiekszych przerobek nie da sie inaczej. Ja mialem gaz zakladany w lutym i tez dostalem pstryczka - zreszta sam widziales ))

Moge zadzwonic do tej firmy w ktorej mialem zakladana instalacje i zapytam po ile pchneli by cos takiego - o ile oczywiscie sam przelacznik nie stanowi kompletu z reszta instalacji (pomijajac butle)

Jak mowilem tak zrobilem... Dowiedzialem sie ze pstryczek kosztuje 60zl.. Nie ma problemu z jego zalozeniem... Wiec jesli chcesz moge podjechac i kupic go dla Ciebie...

Pstryczek jest oryginalny, bo firma montuje tylko instalacje Lovato..

Zreszta zobacz sam..Autogaz - Domański

Najlepiej zadzwon to pogadamy..

60zł?!?!?! ku*** więcej jak 5 bym nie dał.

To nie jest chyba sam pstryczek,czyli to co widzimy z zewnątrz.
ja kiedys tez tak myslalem,a jak zajrzałem pod spód,to zobaczylem,ze ma on ok 8 cm długosci,czyli wniosek z tego,ze tam w srodku cos jeszcze jest.

Nie to sam pstryczek Zrobie fotke jak chcesz.

Janisz.. owszem to pstryczek.. ale cale pudelko to 2 pstryczki i 5 kabelkow )
szary - zasilanie 12V
niebieski - polozenie GAS
zolty - STARTER (to pewnie czerwony pstryczek od "wtrysku")
bialy - polozenie BENZYNA
zielony - no to chyba musi byc masa...

Jesli gazownicy montuja cos takiego w autkach a nie podlaczaja sie do jakiegos zwyklego 3 pozycyjnego przelacznika to chyba cos w tym musi byc...

Aaaa.. no kontrolka od rezerwy jest...

[ wiadomość edytowana przez: humel dnia 2004-10-16 12:04:22 ]

mialem ten sam problem nigdy . kupilem w sklepie elektronicznym wylacznik tej samej wielkosci przelutowalem go i dziala koszt 3.5zl a nie 50

W środku tego magicznego pudełka z pstryczkami od którego odchodzą owe kabelki są jak pisałem: 2 pstryczki + 2 diody LED (świecące) I TO KONIEC!!!! KOSZT CZESCI 10ZL W PORYWACH. Tam naprawde nie ma żadnej elektronicznej finezji!

humel no kurde wiem że nie podłączają do zwykłego przełącznika ale tylko po to żeby mieć w kupie wszystkie diody i przełączniki. Tam nie ma nic niezbędnego do jazdy. Żeby w naszych ładach włączyć gaz wystarczy pociągnąć kabel "+" do zaworu gazowego i już można jeździć. Kwestia funkcjonalności. W przypadku mojego mega-genialnego sposobu nie działają diodki Ale hu* im w du**

witam. Niestety nie mam instalacji lovato tylko brc. ale jak na mój gust to jest to samo. w centralce(bo tak sie to fachowo nazywa) jest zwykły przełącznik elektryczny trzypozycyjny i gdy on wysiądzie niech wam nikt kitu nie wciska ze trzeba wymieniać całą centralke , tylko wystarczy sam przełącznik . Koszt takiego nie przekroczy 5 zł. w sklepach elektrycznych lub elektronicznych.
Pozdrawiam

A u mnie w tym "pudełku" z przełącznikami jest pare układów scalonych.I mam tylko jeden przełacznik z trzema pozycjami.
Ale ja mam Stefanelli.

Ale w domu lezy jeszcze stara centralka od Landi LS 80.
Moze to to samo co do Lovato?Ma tylko 2 przełączniki-jeden czerwony od dodatkowego "wtrysku" gazu przy zapalaniu a drugi ma 3 pozycje.