Progi do Samary

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Musze wymieić progi w swojej Samarce. Blacharz powiedział mi żebym kupił progi ocynkowane. Pytałem w dwóch sklepach ale nie mają. Mam pytanie czy ktoś wie coś na temat ocynkowanych progów do Samary, czy takowe wogóle istnieją?

Pierwsze słysze o ocynkowanych progach, jak juz checesz ocynkowane na mus to bedzie musiał blacharz dorobic sam z blachy a ocynkowanych w sklepach to nie widziałem chyba nawet w tych starszych zagranicznych samochodach progi nie były cynkowane nawet jak nadwozie było ocynkowane np opel kadett w którym progi lecą jak wióry wiem bo kuzyn ma kadetta z 91 r z Niemiec i progi juz robił

Szczerze wątpię aby takowe były, trzy lata temu wymieniałem i niemogłem dostać zwykłych tylko kompletnych tzn. takich kture mają takie końce zaokrąglone wchodzące pod błotnik. Szukałem wszędzie i niebyło, jedyne dostępne były tylko takie bez tych zakończeń ,czyli sam środek.
Wątpię aby ocynki były ale życzę powodzenia w poszukiwaniach
morze coś się w tym względzie zmieniło i to na korzyść.
Chcę jeszcze dodać że orginalne były grubsze niż te kture mam obecnie po wymianie.

Kupiłem progi w sklepie. Blacharz jak je zobaczył to się śmiał. Nie było w nich miejsca na środowy słupek nie mówiąc o zakończeniach, normalnie wyprofilowana blacha. Powiedział że dałby gościowi blache ocynkowaną i zrobiłby takie same na gientarce (może by nawet wyszło taniej) - to porada może się komuś przyda. Przy okazji wyszło że wadą Samary jest brak progów wewnętznych, przdałyby sie bo miałem tam spore ubytki bo nie zrobiłem konserwacji na czas.

Cytat:
2004-05-11 14:55:56, Irekb7 pisze:
Kupiłem progi w sklepie. Blacharz jak je zobaczył to się śmiał. Nie było w nich miejsca na środowy słupek nie mówiąc o zakończeniach, normalnie wyprofilowana blacha. Powiedział że dałby gościowi blache ocynkowaną i zrobiłby takie same na gientarce (może by nawet wyszło taniej) - to porada może się komuś przyda. Przy okazji wyszło że wadą Samary jest brak progów wewnętznych, przdałyby sie bo miałem tam spore ubytki bo nie zrobiłem konserwacji na czas.

A jaka cena jest takiego progu? i ile kosztuje wymiana? Bo chyba samemu tego sie nie da zrobic? (a moze jednak..)
Bo zdaje mi sie,ze bede musial poswiecic sie i kupic jeden - tuz przy laczeniu blacha odchodzi - tak jakby rdza zarla od srodka
Pozdr