Wycieraczka tylniej szyby - Samara 2108/2109

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, Panowie czy wycieraczka tylniej szyby byla montowana standardowo w Samarach 2108 i 2109? Jeżeli ktoś zna odpowiedź to prosze o nią.
Z góry dzięki

według mojej wiedzy to standart, a nie jak w skodzie favorit część dodatkowego wyposażenia za dopłatą...

Cytat:
2003-07-05 20:16:41, Góral pisze:
według mojej wiedzy to standart, a nie jak w skodzie favorit część dodatkowego wyposażenia za dopłatą...

Albo kiedyś w Matizie: najslabsza wersja Matiza - Friend (ta z nielakierowanymi zderzakami) też kiedyś była sprzedawana bez wycieraczek tylnich i chyba bez ogrzewania szyby. Dopiero później do Frienda też zaczeli montować wycieraczki i ogrzewanie tyłu. Obecnie od pozostalych trzech lepszych wersji zewnętrznie ta najsłabsza - Friend, różni się brakiem listew ozdobnych na drzwiach i zderzakami w czarnym kolorze.

Napewno w standardzie.Jeszcze nie widzialem wersji bez.

ja mam 2108 bez wycieraczki tylnej szyby i chyba jej tam nigdy nie było, bo są oryginalne zaślepki w otworach na wycieraczkę i spryskiwacz. więc możliwe że przez jakiś czas wycieraczki tylne były jako wyposarzenie dodatkowe.

MOIM ZDANIEM STANDARD.
POJEDYŃCZE SZTUKI TO PO PROSTU BRAK ELEMENTÓW PRZY SKŁADANIU SAMOCHODU W FABRYCE (CHYBA).
HEHE

Cytat:
2003-07-05 20:13:47, mily_byd pisze:
Witam, Panowie czy wycieraczka tylniej szyby byla montowana standardowo w Samarach 2108 i 2109? Jeżeli ktoś zna odpowiedź to prosze o nią. Z góry dzięki

No to powiedz mi lepiej jak to jest ze octavia I - i to wcale nie najgorsza wersja nie ma wycieraczki z tylu - wiem aerodynamika i te sprawy - ale zeby cos bylo "aero" to trzeba miec do tego predkosc, a gdzie w miescie, albo poza miastem bez oswietlen da sie szybko i bezpiecznie jezdzic w deszcz? -nigdzie
Pozdr