Polonez 1,6 Gli rocznik 1997 ,wielki problem z silnikiem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ciezko juz zaczac pisac o tym, bo juz sie odechciewa. Póki co nie jest nikt w stanie mi pomoc, dlatego kieruje do was prosbe.Przed wakacjami dalem samochod do naprawy, tzn wymienilem sobie pasek rorzadu i uszczelke pod glowica.
Od tego czasu makabra byla i jest .Mianowicie po pierwszej naprawie dostal sie do wody (uklad chlodzedznia) olej. Nie wiem co sie stalo, ale mechanik plantowal glowice i cos sie stalo.
Daje kolejny raz. Wymienil znow uszczelke i niby ustapiły przecieki płynu do oleju, ale od tego momentu jest problem z silnikiem jest slabszy, podczas jazdy graja zawory, klekot jest j i nikt nic nie wie co moze byc. Ostanio bylem u innnego mechanika, zrobil luz na zaworach i zalamywal rece. Sprawdzalem pasek rozrzadu czy dobrze nalozyl, wszytko sie zgadza. Nie wiem co z wałkiem jeszcze, ale moze to wszytsko jest przed glowicę. Strasnzie klekocze silnik, niezależnie czy ciąganie po rownej drodze, a jeszcze gorzej jak ma pod gorę. Prosze o pomoc co to moze byc.
Jesli glowica zrypana to dajcie mi namiary na jakies czesci bo szkoda mi tego auta. Przed naprawą byl cycus. W ogóle cały jest zadbany.
Juz mam dosc jezdzic po mechanikach, bo nikt nie wie co jest grane z tym klekotem. Moze gdzies piercienie na tlokach i cos ze sprezaniem jest nie tak?

[ wiadomość edytowana przez: Ramzes_II dnia 2006-11-01 19:26:44 ]
[ powód edycji: interpunkcja i składnia ]

Przeczytałem ten post i za cholere nie wiem o czym piszesz. Jeżeli oczekujesz od nas pomocy to wyedytuj post , zliwkiduj błędy i przedewszystkim INTERPUNKCJA!!! Człowieku tego sie czytac nie da a co dopiero ze zrozumieniem...

Cytat:
2006-11-01 17:38:16, Luck211 pisze:
Ciezko juz zaczac pisac o tym bo juz sie odechciewa puki co nie jest nikt w stanie mi pomoc dlatego kieruje do was prosbe.Przed wakacjami dalem samochod do naprawy tzn wymienilem sobie pasek rorzadu i uszczelke pod glowica,od tego czasu makabra byla i jest .Mianowicie po pierwszej naprawie dostal sie do wodych z ukladem chlodedznia olej nie wiem co sie stalo ale mechanik plantowal glowice i cos sie stalo,dale kolejny raz wymienil znow uszczelke i niby minelo ale od tego momentu jest problem z silnikiem jest slabszy,podczas jazdy graja zawory klekot jest jakis i nikt nic nie wie ostnio bylem u innnego mechanika robil luz na zawroach bo tamten partacz nie wiem co porobil,i zalamywal rece sprawdzalem pasek rozrzadu czy dobrze nalozyl sie wszytko sie zgadza nie wiem co z walkime jeszcze, ale moze to wsytzko jest przed glowice strasnzie klekocze silnik czy ciganie po rownej dordze a jeszcze gorzej jka pod gore ma prosze o pomoc co to moze byc ,jelsi glowica zrypana dajcie mi namiary na jakies czesci bo skzoda mi tegop auta przed naprawem byl cycus woogle jest zadbnany ,juz mam dosc jezdzic po mechanikach bo nikt nie wie co jest grane z tym klekotem moze gdzies piercienie na tlokach i cos ze sprezaniem jest nie tak ....

Cze Luck.
Zapraszam na Priv. Masz tam nr GG. Mozesz kliknąc.
mój Monster Garage stoi dla Ciebie otworem jesli zechcesz skorzystać z pomocy przy diagnostyce/ usunięciu usterki.
Pozdrowienia od RedDevila z zielonym zderzakiem

Cytat:
2006-11-01 17:47:10, berek33 pisze:
Przeczytałem ten post i za cholere nie wiem o czym piszesz. Jeżeli oczekujesz od nas pomocy to wyedytuj post , zliwkiduj błędy i przedewszystkim INTERPUNKCJA!!! Człowieku tego sie czytac nie da a co dopiero ze zrozumieniem...

I WEŹ TU SZUKAJ POMOCY JAK CIĘ ZJ...IE NA SAMYM POCZĄTU zachęcajcie ludzi do forum a nie dowalajcie im takimi posatmi

[ wiadomość edytowana przez: PUTEKM dnia 2006-11-01 21:33:10 ]

Cytat:
2006-11-01 21:11:34, PUTEKM pisze:
I WEŹ TU SZUKAJ POMOCY JAK CIĘ ZJ...IENA SAMYM POCZĄTU zachęcajcie ludzi do forum a nie dowalajcie im takimi posatmi

Luzik

Cytat:
2006-11-01 21:30:15, Ramzes_II pisze:
Luzik

Jeszcze mały OT... no faktycznie trzeba przeczytać kilka razy... ale chłopak się boi o 4-kółka, pewnie chciał cały, żal wyrzucić i mu się troszkę pomerdało....

Więc pomóżcie mu... macie większe doświadczenie z POLDIKAMI i proszę NIE ZRAŻAJCIE LUDZI DO TEGO FORUM

dlatego napisałem mu. Czekam na odpowiedz
O ile ja nie kocham OHV to jestem w stanie mu pomóc.
mam nadzieje..

Cytat:
2006-11-01 21:46:46, Ramzes_II pisze:
dlatego napisałem mu. Czekam na odpowiedz O ile ja nie kocham OHV to jestem w stanie mu pomóc. mam nadzieje..

o ! O ! jakby TOO ???silnik ...2.4 BENZYNA !!!???

Cytat:
2006-11-01 21:11:34, PUTEKM pisze:
I WEŹ TU SZUKAJ POMOCY JAK CIĘ ZJ...IE NA SAMYM POCZĄTU zachęcajcie ludzi do forum a nie dowalajcie im takimi posatmi [ wiadomość edytowana przez: PUTEKM dnia 2006-11-01 21:33:10 ]

oj PUTEKM nie przesadzaj , kolega wyedytował post i jest ok , nareszcie wiadomo o co chodzi... nie widziałes posta z przed edycji.. naprawde nie dało sie tego czytac a jezeli kolega oczekuje od nas pomocy to niech pisze zrozumiale bo nawet ktoś chcącu mu pomóc sie nie doczyta...

czytałem czytałem Ramzes_II wziął go na warsztat