| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-10-24 23:01:17 Ooooojj tam można spoko odpalać na gazie. Olej benzynę. Najlepiej wylej ją gdzieś do słoika bo tylko niepotrzebny balast |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-10-24 23:07:40 Janisz, nie ucz zlych nawykow.
po dluzszym ODPALAC ZAWSZE NA BENZYNIE!!! zwlaszca przy temp. powietrza ponizej 20 stopni (bo latem to jeszcze....) Zawsze lepiej dobrze nagrzac uklad - odwdzieczy sie wieksza trwaloscia! a benzyna w baku MUSI byc - chyba, ze chcesz zniszczyc pompke paliwowa. |
1Bobo SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 `96 1.7i :) Warszawa | 2004-10-25 01:23:13 ja z koleji w mojej mam cos okolo 15 stopniszy. Janisz a odpalales juz tak Lade po wiekszych przymrozkach?? Chodzi mi o jakies -10 czy cos.... bo wg mnie to nie powinna wogole odpalic! |
Perzan Przyjaciel LKP ST191L-DWMNKW Kraków | 2004-11-04 23:25:31 Z założenia odpalałem swoje do -10 na gazie i nic się nie działo. Wystarczy sprawny układ chłodzenia (czyt. termostat + full płynu) i reduktor nie zdąży zamarznąć. Poniżej -10 wolałem nie ryzykować i dla przyzwoitości paliłem na beznynie.
Aczkolwiek kilka razy zdarzyła się konieczność w okolicach -15-18 i też poszła, ale miałem już stresa. Pozdro. |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-11-05 03:05:39 Witam
Cytryna odpalała na mrozie -17 na gazie, ale miała Lovato, dodatkowy czerwony pstryczek z dawką gazu i sprzeprzony układ zasilania benzyną więc nie było wyjścia. W Ładzie początkowo nie odpalał na gazie nawet przy +15, ale podjechałem do regulacji i gośc wyregulował przy przełączniku czas tego dodatkowego wtrysku, kiedy włączam stacyjkę lub przełaczam na gaz, jak są problemy włączai wyłaczam i włączam gaz i odpali ze ssaniem nawet na mrozie, ale z trudem, na benie tylko rusze rozrusznik i już motorek miło pomrukuje, więc odpalam rano, kiedy temp spada do ok +5 na benie, ale awaryjnie wiem że jak pomerdam przełącznikiem + ssanie i pedał w podłogę to odpali nawet przy -15 |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2004-11-05 07:14:04 U mnie była taka centralka-włączałem zapłon,gaz w podłoge,odczekiwałem 3-4 sekundy-lampka zielona na centralce przy przełączniku,zmieniala kolor na pomaranczową(automatyczne ssanie gazu)i wtedy odpalałem na gazie bez żadnego problemu nawet przy -20 i nic się nie działo gdy wyciagałem ssanie te od benzyny,auto na gazie nie chciało zapalić wogóle,niewazne,czy mróz czy ciepło. |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-11-05 12:15:06 Ssanie w standartiowym gazniku, to nic innego jak zamkniecie doplywu powietrza.
Mysle ze wiemy o tym, ze gaz nie lubi zmian "powietrza". |