| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-05-04 13:20:28 Eeeh
remont silnika moze kosztowac nawet i 5 tysiecy - to zalezy od zakladu, oraz od tego jakie czesci zastosujesz. Wiesz, tloki kupisz za 50 zlotych komplet, za 40 zl sztuka, i za 700 zlotych komplet. Poza tym jakto rozpadl Ci sie silnik? - tj ty go zalatwiles? brak oleju, urwany rozrzad, przegrzanie?? zamarzniecie? To zalezy co nazywasz ze silnik sie rozpadl, nie licz na to ze ktos Ci powie ile bedzie kosztowal Cie remont. Moja propozycja - kup opla silnik - ponoc bez problemu pasuje. |
![]() Jareck RENAULT 19 RT Szczecin | 2004-05-04 15:56:40 Ja tam byz pozostal przy samarowskim silniku,ja mialem przejechane 260tys(bez zadnego remontu),kupisz silnik oplowski,musi to byc gaznikowy(no chyba ze chcesz z wtryskiem,ale wtedy koszt kolosalny).Tak wiec taki motorek przebiegu za soba ma "kupe" albo i wiecej......
Silniki samarowski naprawde sa trwale,nie wiem nawet czy nie trwalsze od oplowskim,ale z pewnoscia mocniejsze(sam sprawdzalem P.S Ja chyba bym remontowal ten stary...... pozdrawiam |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-05-04 19:49:53 Najpierw sie dowiedz- zapytaj tych co ksiazke maja - ktory z tych silnikow (1500 czy 1300) jest bezkolizyjny.Jesli mowisz ze rozrzad poszedl - to znaczy ze sie urwal - czemu -nie wiem.
Ale- jesli jest to silnik kolizyjny- to do wymiany masz: -zawory - prowadnice(a moze i glowice) tloki(ale moze jak planowales szlif to i tak by byly do zmiany) rowniez mogly by pojsc korby, a nawet i wal !!!! Rownie dobrze mogl pojsc walek- czyli raczej wszystko do wymiany-ale moze i nie. Byc moze ze tylko ci sie pasek urwal(eee w samarach to pasek jest nie?) i nic wiecej sie nie stalo... Poszukaj dobrego kumpla co sie zna deczko na silnikach, a przedewszystkim dowiedz sie czy ten silnik co masz jest kolizyjny czy nie. Mysle sobie ze w klubie mamy duzo samarowcow- co jak sie sami nie znaja to ksiazki maja. Panowie- sprawdzcie to w ksiazkach - sam ciekawy jestem. byc moze ze najsensowniej bedzie kupic samarowski silnik, i zrobic mu remont- ale to tylko w tedy gdy Twoj ulegl tym uszkodzeniom co opisalem wczesniej |
Bartek-Lodz SYMPATYCZNY GOŚĆ 2xLancia Kappa 3.0 V ... Łódź | 2004-05-04 19:55:24 Już gdzieś kiedyś piasłem do samary bez wiekszycj problemów wsadza się silnik 1.2 70 KM i 1.5 90 KM oraz 1.5 105 KM od Seata Ibizy bądź Malagi (te model do 93 roku) mozna tam dać wtrysk albo gaźnik co kto lubi. A jeżeli chcesz dać czadu to co prawda jest roche przeróbek ale można zrobić - czyli jest do zrobienia dla w miare rozgarniętego mechanika wsadzenie silnika od VW 1.8 na mechanicznym pełnym wtrysku - kurde samara z taki silnikiem wręcz wymiata. |
Golem SYMPATYCZNY GOŚĆ firmówka Kia Picanto ... Czarna Białostocka | 2004-05-07 15:38:28 pomagalem kiedys sasiadowi w Oplu vectrze podmienic silnik o ile pamieć mnie nie myli 1.6 dziwnie pasował mi gabarytami do samarki prawie szyty jak na miare. |
Radiance Samara Pabianice | 2004-11-06 01:25:50 Witam,
mam dostep do silnika 1,5 od Seata (system porshe) na gazniku. Moje pytanie - jakich przerobek musialbym dokonac aby go wpasowac? Czy moze ktos juz tego probowal? Chodzi mi glownie o info o skrzyni, osiach i linkach (gaz i ssanie, sprzeglo jest tak samo)? z gory dziekuje, pozdrawiam |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2004-11-06 09:33:56
Czy o cos takiego chodzi? Silnik 1.8 passat (allegro) A tak powaznie, to z checia bym wstawil jakis oszczedny(!) i dobry silniczek np. 1.6 od vw albo 1.5 td od corsy i nie montowal gazu, bo nie wiem, czy na jedno by nie wyszlo - instalacja kosztuje ok 1000, a silniczek 1.6 za 400mozna kupic Co myslicie na ten temat? Daloby rade? Pozdr [ wiadomość edytowana przez: MikeB dnia 2004-11-06 09:47:01 ] |
Radiance Samara Pabianice | 2004-11-06 10:01:11 Raczej o cos takiego tyle ze na gazniku. Dobrze ze ojciec ma takiego seata i zara podjade do mechaniora zeby obczail co i jak (i ile Pozdrawiam |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2004-11-06 10:44:12
A moze cos takiego SILNIK ALFAROMEO 1,5-105KM albo wykorzystac: PEUGEOT 106 1.5 DIESEL Jesli juz mowa o systemie porshe,to moze by tak wrocic do korzeni.. PORSCHE 924 SILNIK 2.0. O to chyba byloby dobre.. Silnik SEAT 1,2 porche na pełnym wtrysku Jest tez: Silnik 1.6 na gazniku do VW golf/jetta A tego ktos kiedys nie polecal?? Silnik 2.0 DOHC Fiat Argenta, Polonez, Fiat 125 Mial byc 1.8 i jest 1.8 vw i to ze wszystkim SILNIK VW 1,8 BENZYNA+SKRZYNIA BIEGOW Ale najbardziej,to by mnie chyba to interesowalo Silnik 1,6 diesel do VW - spalanie 5l Pozdr [ wiadomość edytowana przez: MikeB dnia 2004-11-06 11:13:51 ] |