Fotele do łady samary

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ,mam male pytanko,czy pasuje do lady fotele z jakis innych aut?Chodzi mi o wstawienie bez przerobek, ewentualnie male.
pozdro

Spróbuj przez wyszukiwarkę, temat był już poruszany na 100%.
pozdr

Sorki, bartos, ale szukałem i nic takiego nie znalazłem a również jestem ciekaw jakie inne mogłyby pasować bo moje są już "lekko" wyeksploatowane

Ehh...
A ja mysle,ze beda pasowaly prawie kazde,tylko musisz dobrze dopasowac mocowania Ludzie w kosmos leca,to dlaczego by nie wstawic nawet od mercedesa foteli
Pozdr
cos pokrewnego :
fotele i fele

[ wiadomość edytowana przez: MikeB dnia 2004-11-05 00:01:47 ]

W pierwszym poście było o tym, że chodzi o to by było bez przeróbek, ewentualnie z małymi, mi chodzi o to samo - chciałbym mieć lepsiejsze fotele z możliwiwie najmniejszym kombinowaniem

Cytat:
2004-11-05 00:22:12, Huey pisze:
W pierwszym poście było o tym, że chodzi o to by było bez przeróbek, ewentualnie z małymi, mi chodzi o to samo - chciałbym mieć lepsiejsze fotele z możliwiwie najmniejszym kombinowaniem

Wiesz - patrzac z technicznego punktu widzenia,zeby dostac dobry i wygodny fotel - mysle,ze trzeba byloby sie pozbyc tych mocowac tylnych - tej rowni pochylej - bo dobre fotele maja mocowanie najczesciej do plaskich powierzchni - tak przynajmniej najczesciej sie spotykam Poza tym - niektorzy malymi przerobkami nazwali by wyciecie calej podlogi, a inni wywierceniem dziurki
Pozdr

Cytat:
2004-11-05 13:42:47, MikeB pisze:
niektorzy malymi przerobkami nazwali by wyciecie calej podlogi, a inni wywierceniem dziurki Pozdr

Musiałbym mieć coś z głową gdybym pisał o drobnych kombinacjach mając na myśli wywalenie całej podłogi ale niestety zdaję sobie sprawę, że mocowania samarowskie są jakieś dziwne, mało co do nich pasuje i wymiana foteli na te z innych marek bez przeróbek jest raczej mało realna

[ wiadomość edytowana przez: huey dnia 2004-11-05 17:58:00 ]

No wlasnie, to mam na mysli
Do tego - mam 3D i troche wkurzajace jest rozwiazanie przechylu ich - malo jak dla mnie stabilne - do tego skrzypi caly czas
Pozdr

jeśli mocno ci fotele skrzypią to pewnie masz je mocno popękane, jak jeszcze niedawno ja miałem ( w pewnym momencie urwało mniem siem jedno mocowanie, wtedy była jazda, sprubujta prowadzić siedząc na bujanym fotelu) ale użyło siem kilkadziesiąt nitów i już nie skrzypią

No ladnie... Moze to bedzie powod do przerobki malej Podobaja mi sie szczegolnie takie fotele z rozwijaniem pasa zza zaglowka Jak w mercedesie cabrio
Poza tym - to jest wlasnie problem - ze majac 3D trzeba szukac takich, ktore sie rozkladaja
Pozdr

Cytat:
2004-11-05 18:34:04, MikeB pisze:
No ladnie... Moze to bedzie powod do przerobki malej Podobaja mi sie szczegolnie takie fotele z rozwijaniem pasa zza zaglowka Jak w mercedesie cabrio Poza tym - to jest wlasnie problem - ze majac 3D trzeba szukac takich, ktore sie rozkladaja Pozdr

Ja mam 5D i tez sie rozkladaja, tylko chyba w bardziej skomplikowany sposob, ale sie rozkladaja.

Cytat:
2004-11-05 18:47:17, dcnt pisze:
Ja mam 5D i tez sie rozkladaja, tylko chyba w bardziej skomplikowany sposob, ale sie rozkladaja.

Wiem trzeba podniesc te dwa ucha plastikowe na laczeniu oparcia z siedziskiem Pomykalem kiedys wlasnie taka lada, dlatego wiem, co i jak i kiedys wlasnie mnie to zastanawialo - dlateczego by tak nie mialbym sobie kupic 3D no i kupilem I jakos czuje, ze nie za bardzo to jest stabilne
Pozdr

Cytat:
2004-11-05 18:50:22, MikeB pisze:
Wiem trzeba podniesc te dwa ucha plastikowe na laczeniu oparcia z siedziskiem Pomykalem kiedys wlasnie taka lada, dlatego wiem, co i jak i kiedys wlasnie mnie to zastanawialo - dlateczego by tak nie mialbym sobie kupic 3D no i kupilem I jakos czuje, ze nie za bardzo to jest stabilne Pozdr

Nie jest stabilne ?? dlaczego ??

Wydaje mi sie ze za bardzo rusza sie Raczej nie jest tak popekane,ze juz sie rozlecialo, ale jak siadam w nim to troche jakbym sie ruszal razem z nim Moze za duzo wymagam i za bardzo przyzwyczajony jestem do tych "zachodnich" siedzen
pozdr

jest aż tak popękany , ja miałem coś podobnego ale troszku nitów, spawareczka i już tak nie mam

Ale skad ja wezme nitownice (nitowarke? - czy jakkolwiet to sie nazywa )
Jak inaczej sobie z tym poradzic?

możesz pospawać, ja używałem nitownicy tylko dlatego, że nie było mojego starszego a ja znam sie na spawaniu tylko teoretycznie, jeśli mam popękany mechanizm kładzenia oparcia to możesz go tylko pospawać, nitowanie nie wchodzi w grę

[ wiadomość edytowana przez: huey dnia 2004-11-05 22:26:27 ]

No ladnie.....

.......to gdzie mozna kupic nowe fotele?

A tak powaznie, to narazie musze niestety przystapic do zaspawania

Pozdr

niby tak by było najlepiej, ale z drugiej strony możesz trafić na jakieś felerne

jak nie masz nitownicy, i nie masz popękanego niżej wymienionego mechanizmu, to nity możesz zastąpić śrubami, tyle tylko, że zajmie ci to znacznie więcej czasu

Wiem, wiem..
Niestety...

Pozdr