Jeśli chodzi o sprawy forumjestem tu nowy, a raczej "dotychczas nieaktywny". Mam jednak nadzieję, że uda mi się wśród Was zaklimatyzować. Nagrodą dla wszystkich będzie kompletnie odnowiony Pikuś rocznik 83'.
Przejdźmy do rzeczy: Kilka miesięcy temu nabyłem Pikusia w stanie "takim sobie". Do Łodzi przyjechał z Bydgoszczy na własnych kołach bez większych przygód (może poza drobnym wyciekiem paliwa - jakieś 17l.100km wyszło
), Zamiarem moim jest doprowadzić go do stanu świetności, a nawet więcej (natchnieniem, nie ukrywam było auto kolegi Vievióra). Daję sobie na to dwa lata (czyli najpóźniej w sezonie 2007 wyjedzie na światło dzienne). Fundusze planowane do przeznaczenia na to autko są dosyć pokaźne (jak na auto z 83'). Chwilowo jestem na etapie poszukiwania części i układania wizji całości w głowie i na papierze. W związku z powyższym mam prośbę o przesyłanie swoich wizji, pomysłów rad itp. Jeśli macie foty, projekty, szkice również mogą się okazać pomocne. Chodzi o to by ten Fiacik był dziełem wszystkich miłośników Kanta, a nie tylko moją prywatną wizją (która nie zawsze i nie każdemu może się podobać - jak np. projekty f-my Club Tuning
).
Moja wizja to w zarysie:
- obniżenie dachu
- niskie zawieszenie
- silnik 2,0 Volumex
- tylni most i zawieszenie BMW E30
- środek skóra i drewno (lub Sport)
- poszerzone błotniki (coś a'la 131 Abarth, lub tylni w stylu Dodge RAM tylko odpowiednio mniejszy)
- zero zderzaków
- koła 9 cali na 225/60/13 Pirelli (wymiennie z jakimiś 15'' lub większymi allu)
- kipa w skórze ze sprzętem audio
- szyby boczne bez trójkątów
- soczewkowe oczy przód i okrągłe światełka tył
- podwójny wydech
generalnie cos w stylu hot rod.
Wszystkie powyższe są oczywiście ciągle w fazie przemian itp. Liczę na Waszą pomoc i aktywne uczestnictwo w projekcie.
Co o tym wszystkim myślicie?
Z góry dziękuję za wszystkie głosy i pozdrawiam

No ale powodzenia- jezli dobrze to zrobiszto moze wygladac ciekawie. A czy ladnie- o gustach sie nie dyskutuje...