Problem z uk³adem ch³odniczym!!!

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Witam cos dolega mojemu pojazdowi, ucieka mi p³yn z ch³odnicy niedawno wymienia³em piecyk od nagrzewnicy i przez jakis czas by³o ok. ale po miesiacu znowu to samo ucieka p³yn tylko nie widac sk±d, dolewam ok 3 lity wody co drubi-trzeci dzien do zbiorniczka co to mo¿e byc pomocy!!!!!!!!!!!

[ wiadomo¶æ edytowana przez: Rebe dnia 2003-06-04 23:29:58 ]

A jak tam usszczelka sie ma pod glowic± ?? I czy nie widaæ zadnych plam mokrych pod samochodem ??

Tak namarginesie - fajne autko masz orygina³ czy samemu tak go zrobi³es

uszczelka pod g³owic± jest ok mechanior sprawdza³!!!
a co do autka to jest orygina³.

Doswiadczony przypadkiem mojego s±siada, powiem, ¿e u niego powodem uciekania p³ynu (nie do oleju) by³a pêkniêta g³owica. Nie chcê ciê straszyæ, ale to prawie na 100% g³owica.

nie musi to byc glowica, moze tez byc peknieta scianka cylindra mam nadzieje ze nie jest to glowica ani cylinder. obejrzyj jeszcze raz dokladnie wszystkie laczenia wezy od plynu chlodniczego.

Cytat:
2003-06-05 10:16:49, BENY pisze:
Doswiadczony przypadkiem mojego s±siada, powiem, ¿e u niego powodem uciekania p³ynu (nie do oleju) by³a pêkniêta g³owica. Nie chcê ciê straszyæ, ale to prawie na 100% g³owica.

mój znajomy te¿ tak mia³ w 1.6 sprawdzili mu to na jakim¶ przy¿±dzie ci¶nieniowym

Zobacz czy pomiêdzy blokiem silnika a obudow± pompy wodnej nie znajduje siê plyn ch³odniczy. Mi ucieka³ p³yn przez nieszczeln± za¶lepkê umieszczon± w bloku silnika w³a¶nie zaraz za pomp±
Zreszt± dalej ucieka bo jeszcze sie za to nie wzi±³em
No w³a¶nie a mo¿e przy okazji móg³bym skorzystaæ i otrzymaæ jakie¶ cenne wskazówki, co do wymiany samej za¶lepki w bloku??
Pozdrawiam

No i po³owa problemu z g³owy jest to jednak uszczelka pod g³owic± ca³a woda w oleju szlam!!!
Teraz pytanie do mechaniorów jaki jest to koszt przypominam, ¿e jest to 1.4 roverek i cholera nie ka¿dy chce to robiæ!!!

Panowie czy do wymiany uszczelki pod g³owic± w moim autku potrzebne bedzie planowanie g³owicy czy nie bo jeden mechanikmówi, ¿e tak inny, ¿e nie i nie wiem do którego mam wstawiac samochód.

Przy wymianie uszczelki pod g³owic± w ka¿dym silniku trzeba sprawdziæ g³owice, a dopiero po tym mo¿e okazaæ siê, ¿e trzeba j± zplanowaæ. Samemu sprawdziæ siê nie da, trzeba i tak uderzyæ do fahowca. W mojej okolicy sprawdzenie gratis.

no i po k³opocie samochód zrobiony uszczelka wymieniona, g³owica splanowana i 1000z³ z kieszeni te¿ pêk³o.
POZDRAWIAM

A masz w tym aucie gaz, bo ja zbieram dane porównawcze i interesuje mnie czy gaz w tym silniku ma wp³yw na czêstotliwo¶æ pojawiania siê tej usterki. Jeszcze jedno jak du¿o "liznêli" ci tej g³owicy na grubo¶æ, bo ten silnik ma i tak du¿y stopieñ sprê¿ania (10:1)

Pozdrawiam.

gaz mam a ile splanowali nie wiem mechanik robi³ nie pyta³em, a co do ró¿nicy nie ma ró¿nicy miedzy gazem a bêzyna zale¿y jak Ci wyreguluj±!!!

Cytat:
no i po k³opocie samochód zrobiony uszczelka wymieniona, g³owica splanowana i 1000z³ z kieszeni te¿ pêk³o

ile????????
ludzie kochani, toz to 1/5 mej bryki!
napisz prosze ile zabuliles za czesci a ile za robocizne (oddzielnie plantowanie i wymiana uszczelki)

uszczelki 300z³
robocizna 400z³
planowanie 80z³
benzyna mechanika 20z³
olej 140z³
filrt 20z³
borygo 28z³

razem 988z³

Cytat:
2003-06-11 00:48:19, gruen pisze:
Cytat:
no i po k³opocie samochód zrobiony uszczelka wymieniona, g³owica splanowana i 1000z³ z kieszeni te¿ pêk³o

ile????????
ludzie kochani, toz to 1/5 mej bryki!
napisz prosze ile zabuliles za czesci a ile za robocizne (oddzielnie plantowanie i wymiana uszczelki)

I co z tego, ¿e 1000z³ ?
Przeciez to Rover.
Za luksus i osi±gi siê p³aci. ZAWSZE

Oj prawda prawda Janio