Halogeny dalekosiezne..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzisiaj na przegladzie gosc sie czepil moich halogenikow. Mam postawione na zderzaku okraglem Wesemy ,ok 160mm srednicy.Os lampy jest nizej niz os fabrycznego reflektora...A on mi mowi,ze nielzja, ze ma byc nizej...I wez tu badz madry...
Czy ktos cos wie na ten temat??Jakie warunki techniczne montazu halogenow przewiduje nasz kodeksik??

Cze to trafiles na wyjatkowo upierdliwego diagnoste ja bylem dzisiaj i mam w sowojej samrce 4 halogeny i tylko pytal sie czy mam zalozony bezpiecznik i czy instalacja jest osobna tak nie mial innych zastrzezen. Moja rada jak nie podbil Ci dowodu sciągnij jedz nich zobaczy zaloz spowrotem i olej goscia ja tak robilem jakmialem 126p skutkowalo w 100% powodzenia
_PYTON_

Zawsze pozbywam się paru żeczy przed przeglądem, potem zakładam i jest oki!!!!

No dobra, ale jeżeli jest coś, co specjalnie na przegląd miałoby być zdjęte, żeby diagnosta się nie czepiał, to przecież, jak nie on, to gliny mogą się dowalić np. podczas kontroli, no nie?

To nie problem przecież takie halogeny na drodze odkręcic przy policji,wtedy dostanie się tylko mandat,a jak dobrze pogadasz to tylko upomnienie.Gorzej z ciemnymi szybami,które mozna sobie zmieniac na badanie,ale na drodze,hmmm
pzdr Grzesiek

Policja nioe czepia się tak jak djagnosta. Zawsze można powiedzieć policji że na przeglądzie nie mieli zastrzeżeń do danego elementu!!! Co do szyb mam taki śmieszny papierek od rzeczoznawcy, jak jade trampkiem to zawsze im tym zamykam buzie!!! Jak narazie pomaga!!! Nawet nie mam orginału tylko kserokopie!! Postaram się to wsadzić na stronke, może komuś się przyda!!!

[ wiadomość edytowana przez: klaczyslaw dnia 2003-05-05 17:25:48 ]

Panowie..przepraszam...Panie i Panowie
mam problem...dzisiaj sobie jade przez miasto i przydalyby mi sie jednak halogeniki w mojej samarce, bo jak mgla...ciezko sie jedzie. Wiec gdzie je mozna zamontowac w samarze i czy mozna i jak to w ogole dziala? Przeciez w skodzie mam zintegrowane i wszystko jest ladnie pieknie, a w samarze nie ma w reflektorach, to jak to dziala?
Edited:
mam na mysli sprawe prawna i sprawe - gdzie je montowac

[ wiadomość edytowana przez: MikeB dnia 2004-11-14 23:37:16 ]

halogeny nie mogą być wyżej od reflektorów, ponadto muszą być one właczane oddzielnym włącznikiem, no i, zdaje się, że nie mogą wystawać poza obrys zderzaka, ja mam swoje zamontowane w przedniej atrapie, sprawdzają się w 100%

Poza obryz zderzaka?Tzn moga byc pod reflektorami normalnymi - w tej samej osi? A przez obrys masz na mysli to samo, jak z kolami? Bo przeciez jednak troche zajmuja na glebokosc - Zadaje takie glupie pytania, bo u nas w Wawie lubi Policja zatrzymywac samochody kilkunastoletnie i sprawdzac
Dzieki za odp.

Cytat:
2004-11-15 00:37:43, MikeB pisze:
Poza obryz zderzaka?Tzn moga byc pod reflektorami normalnymi - w tej samej osi? A przez obrys masz na mysli to samo, jak z kolami?

tak, mówiąc o obrysie zderzaka mam to samo na myśli co z kołami i tak mogą być w tej samej osi co reflektory lub niżej

Spoko dzieki

jeszcze jedno nie pamietam dokladnie ale miedzy srodkami reflektorow musi byc zachowany 1m odstwepu.
Nie jestem pewnien co do dokladnej odleglosci ale jest taki przepis o odleglosci reflektorow od siebie. Trzeba to jeszcze sprawdzic

A juz chcialem na rej. zawiesic hehe
A tak powaznie, to zamontuje pod reflektorami Swoje ogromne talerze Bo nic tak nie wspolgra do mojego klasyka jak talerz