JAK WZMOCNIC NADWOZIE ????????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zastanawiam sie nad klatka bezpieczenstwa ale to drogi koszt chyba ze by zrobic samemu ale trza bylo miec jakis prospekt lub schemat.Ale chodzi mi o to zeby wzmocnic bude np wzmocnienie dzwi ale wzmocnienie na stale.Dzwi zeby zostaly seryjne a za nimi jakies wzmocnienie.Za wszytkie materialy i rady z gory dziekuje

Najlepszym sposoben jest tzw. "obspawanie" nadwozia , czyli porobienie wzmocnień z dodatkowej warstwy blachy w miejscach ocowania klatki, zwieszenia i konstrukcji nadwozia.Z tym,że często wspawanie takich wzmocnie jest skutecze tylko na parę lat i tylko w przyadku gdy jest je do czego pospawaćPotem trzeba czesto konserwować miejsca gdzie było spawane , bo tam njszybciej zaczyna wszystko rdzewieć...

Paweł

ja bym zaczal od NAPRAWIENIA podlogi.
Naprawde sie zdzwililem, kiedy pospawalem podloge, progi a na koniec poszla do geometrii - zupelnie inne auto.
jak juz wymienmisz oslabine elementu - kombinyj dopierto z zreszta... Mowie Ci - jak buda lepiej trzyma sie kupy - masz zupelnie inne auto.

Nie o to chodzi buda wyspawana progi zdrowe.Chodzi mi o wieksze bezpieczenstwo.Tak sobie myslalem ze moze zrobic Vts-a z mojej ladzianki.Czy ma ktos moze schemat jak zamontowac kladke bezpieczenstwa ?????

no tochyba szukac klatki pozostaje.
Nie jestem pewien, ale klatka z kanciaka tez powinna pasic....

jest taki magazyn motoryzacyjno rajdowy nazywa sie wrc i tam w kazdym z numerów pokazuja jak przygotowac poszczególne czesci samochodu do rajdu tzn pokazywali bo ja mam gdzies kilka archiwalnych egzemplarzy popytaj po znajomych moze ktos ma tam jest wszystko jak obspawac jak zrobic kalatke jakie czesci montowac no wsio pozdrówki