Moja łada :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Poniżej chwalę sie fotkami mojej łady, szykowałem ją na zot ale jak wiecie się nie udało

ZAXiu! No,no! Błyszczy się jakby wyjechała prosto z fabryki!
Gratuluję i mogę tylko powiedzieć, że wielka szkoda,że nie byłeś na zlocie. Twoja Ładna sporo by tam namieszała!!

Pozdrawiam!

Nie chcę cię martwić Zax'iu, ale twoja wygląda podobnie jak moja po ostatniej wizycie blacharsko-lakierniczej Musisz sie bardziej postarać, bo ja mam ładniejsze felgi

Szykuje się walka o tytuł najpiękniejszej na najbliższym zlocie!
Chyba moja też będzie musiała odwiedzić blacharza niedługo!!! (ale to pewnie na wiosnę!)

Cytat:
2004-11-11 12:06:52, Leszek_Gdynia pisze:
Nie chcę cię martwić Zax'iu, ale twoja wygląda podobnie jak moja po ostatniej wizycie blacharsko-lakierniczej Musisz sie bardziej postarać, bo ja mam ładniejsze felgi

leszek czekam na zdjęcia..... a co do felg to własnie szukam starych alusków, znalazłem super cromodora na starym fiacie (nie na chodzie) i zostawiłem wiadomość ze kupie ale na razie cisza w dodatku szukam materiału na dywaniki, w kolorze bordo ....itd. moja ładna bedzie ideałem ładziarskim...zadna "3" czy "6" nie podskoczy hihhihiihhhi

No to nareszcie dajemy odpór tym wszystkim, którzy uważają, że łada musi zgnić i nie warto w nią inwestować.

Może ja wreszcie też zainspirowany waszymi błyszczącymi maszynami, wyremontuje i pomaluję swoją ładną?

Felgi cromodora ( z logo fiata ) mam namierzone , jeśli jesteś ZAX zdecydowany to sądzę, że będę umiał załatwić po dość przystępnej cenie.

Cytat:
2004-11-11 12:56:58, Grzegorz2107 pisze:
Felgi cromodora ( z logo fiata ) mam namierzone , jeśli jesteś ZAX zdecydowany to sądzę, że będę umiał załatwić po dość przystępnej cenie.

A wiesz moze jaki jest styl tych felg.....bo są rózne......

pozdrawiam

p.s. twojej przecież nicnie brakuje a wręcz przeciwnie

A dlaczego znaczek fabryczny na atrapie chłodnicy jest w czerwonym tle??
Ma to jakieś znaczenie??

Cytat:
2004-11-11 15:36:51, Sniper pisze:
A dlaczego znaczek fabryczny na atrapie chłodnicy jest w czerwonym tle?? Ma to jakieś znaczenie??

kolor znaczka to moja własna inwencja...podkład, lakier i bezbarwny moim zdaniem ma to bardzo duże znaczenie co do wyglady całego autka...małe szczegóły tworza całość
Szkoda ze fabryczny znaczek jest taki brzydki.....powinien być taki sam jak w "3" czy "6"

to samo tyczy sie kołpaczków piasty
pozdro

Piekna sprawa!
Ta tapicerka jest po prostu najlepsza jaka widzialem.
W ogole te wstawki bordo sa niezle.
A felgom moim zdaniem nic nie brakuje!

Końgratulacje!

Mi też fabryczne felgi sie bardzo podobają jak są proste i czyściutkie

Cytat:
2004-11-11 15:54:43, Krzysztof-Fleszer pisze:
Piekna sprawa! Ta tapicerka jest po prostu najlepsza jaka widzialem. W ogole te wstawki bordo sa niezle. A felgom moim zdaniem nic nie brakuje! Końgratulacje!

Dzieki strasznie sie ciesze ze moj szerszeń sie podoba jestem z niego dumny jeszcze włoże w ładzianke kupe pracy i ...pieniędzy zanim bedzie to taki efekt jaki sobie zakładam....

a co do felg to chciałbym oryginalnych używac na zime a w lato zakładać jakieś klasyczne aluski.....hmmm chciałbym zeby to były te cromodora z fiata gdzie zostawiłem kartke, a jak nie to moze to beda te polonezowskie szprychowe...

pozdrawiam i dzieki za gratulacje (hehe po to wstawiłem te fotki )

Cytat:
2004-11-11 15:36:51, Sniper pisze:
A dlaczego znaczek fabryczny na atrapie chłodnicy jest w czerwonym tle?? Ma to jakieś znaczenie??

Ja też mam znaczek na czerwonym tle , kolega Artysta mi go wykonał ( znaczek jest złoty- zaznaczam z naciskiem, że jest z 24 karatowego złota, a nie tylko ma taki kolor ) Uważam również , że diabeł tkwi w szczegółach

Do Zaxa:
Te felgi Cromodory to typowy wzór jaki był w latach 70-80 stosowany w eksportowych wersjach DF. Raczej mało finezyjne. Nie mam niestety możliwości ich sfotografować...

Moja na wiosnę idzie znowu do blacharza, bo jest jeszcze sporo do zrobienia, ale powolutku powolutku brnę do przodu.

Generaline wnętrze mam komplent i z zewnątrze tez mam wszystko.

Ja na zime mam właśnie ładowskie najpiekniejsze felgi psiknięte na biało oczywiście z kołpaczkami. A na lato tez szukam czegoś ciekawszego - chcę własnie takie szprychowe od poldka jak ma jasiu, ale narazie nie spotkałem dobrego kompletu.

Cytat:
2004-11-11 17:27:47, Leszek_Gdynia pisze:
A na lato tez szukam czegoś ciekawszego - chcę własnie takie szprychowe od poldka jak ma jasiu, ale narazie nie spotkałem dobrego kompletu.

Te Jasiowe nie są od Poldka, chociaż bardzo podobne, tylko od jakiegoś włoskiego Fiata czy Lancii

rewelacyjna tapicera.
a zeby byc konsekwentnym, proponuje jeszcze czerwone wskazowki zegarow

Cytat:
2004-11-11 20:55:40, adasco pisze:
rewelacyjna tapicera. a zeby byc konsekwentnym, proponuje jeszcze czerwone wskazowki zegarow

hehehehe pomyslimy, pomyslimy

pozdr

Cytat:
2004-11-11 20:55:40, adasco pisze:
rewelacyjna tapicera. a zeby byc konsekwentnym, proponuje jeszcze czerwone wskazowki zegarow

Kwestia gustu, ale ja bym takiej wioski jużnie robił.

Jak oryginał to do bólu.

1) brakuje listwy na próg
2) popielniczki sa z 2106 (wiem, wiem ładniejsze ale to już nie oryginał)
3) czerwone tło logo, czerwone kolpaczki..... nie oryginał
4) zamalowane wentyle
5) kolor felg nie ten (zgadza się ja tez mam nieryginalny )

Zax - łada do poprawki

[ wiadomość edytowana przez: Leszek_Gdynia dnia 2004-11-11 21:35:58 ]

Eee tam.
Lada Zaxa jest fajowska -zreszta juz mowilem mu to osobiscie.
Ja bym pomyslal nad dolozeniem tych paskow - tylko czy ktos wie jak one maja wygladac, i czy ktos to w ogole odtworzy?

Choc moze sie okazac ze nie pasuja!
Pamietajmy - wszystko to rzecz gustu - a o tym sie nie dyskutuje.

Cytat:
2004-11-11 21:34:05, Leszek_Gdynia pisze:
Kwestia gustu, ale ja bym takiej wioski jużnie robił. Jak oryginał to do bólu. 1) brakuje listwy na próg 2) popielniczki sa z 2106 (wiem, wiem ładniejsze ale to już nie oryginał) 3) czerwone tło logo, czerwone kolpaczki..... nie oryginał 4) zamalowane wentyle 5) kolor felg nie ten (zgadza się ja tez mam nieryginalny ) Zax - łada do poprawki [ wiadomość edytowana przez: Leszek_Gdynia dnia 2004-11-11 21:35:58 ]

leszek w zyciu bym nie zmienił tych wskazówek ...z reszta wyczułem podstęp adasca

1) listwy nie zakładam bo wydaje mi sie ze bez nich łada wygląda lepiej
2) popielniczki oryginały mam - ale te są tez ładowskie...no i jak napisałęś: o wiele ładniejsze...zmieniłem z premedytacją
3) logo i kołpaczki sa oryginalne-tylko kolor nie jest oryginalny a to jest róznica
5) kolor popielaty ciezko było zdobyć...wiec jest taki szaro-srebrny

hehhe mysle ze moja łada musi sie małymi detalami wyrózniac od standardowej......

leszek ty mnie tu nie podpuszczaj
hehehehe czekam na twoje zdjęcia....

pozdrawiam