Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() magik vw golf mk2 Dąbrowa Górnicza | 2004-11-29 10:23:54 miałem podobny problem w 2107 (niestety nei napisałeś jakim autem jeździsz...) wymieniałem przekaźniki,kombinowałem,a okazało się...
w 2107 nad półką pod schowkiem (naprzeciw fotela pasażera) przechodzi przez ścianę grodziową tak puszka od skrzynki bezpieczników... tam są powpinane kostki instalacji elektrycznej... i ja całą tą skrzyneczkę miałem poluzowaną (czyt. niedokręconą) i na wybojach, nierównościach tracił się styk którejś z tych kostek... 1. sprawdź bezpieczniki 2. spróbuj zamienić miejscami przekaźniki 3. sprawdź sobie te kostki i miejsce, o którym napisałem 4. obejrzyj wyłącznik świateł, przełącznik (wajchę) koło kierownicy |
![]() zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2004-11-29 10:25:49 mi to wygląda na włącznik i wyłacznik swiateł (ten pstryczek)...dokładnie go sprawdz bo on czasami wariuje jak sioe wyrobi.
W 2107 raz na jakis czas trzeba zginac te blaszki srodku przełącznika....no ale nie napisałes jaką masz łade?? jezeli to nie ten przełącznik to sprawdz jeszcze dokładnie wszystkie kostki czy sa złączone i czy w srodku czyms nie zaszły ![]() pozdro |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-11-29 10:43:34 Sprawdz jeszcze kostke od stacyjki, wlacz swiatla i poruszaj nia (nie musisz nawet zdejmowac tej plastykowej obudowy, taki 'bug' konstruktorow). Mialem dokladnie to samo, 100 na budziku i nagle ciemnosc widze. |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-11-29 15:42:02 przekaznik z pod deski - z tym ze tam powinien byc od kierunkow chyba - a czy od swiatel - nie znaju.
|
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-11-29 19:27:35 skrzynka bezpioecznikow.
pospawdzac styki, poczyscic, sprawdzic, czy jest "przejscie"... |