Wężyk i zapalanie na mrozie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich

Na początku kilka słow wstępu: Przy silniku 1,5l od kolektora dolotowego z prawej strony wychodzi wężyk który prowadzi do czujnika pod przednią szybą (czujnika podciśnienia). Zauważyłem że w tym wężyku lubi zbierać się woda i oczywiście zamarzać. Skutek jest taki, że gdy w wężyku jest lód to silnik albo nie chce zapalić, albo gaśnie w różnych sutuacjach, ponadto nierówno pracuje. Z tego powodu zmuszony jestem zabierać ten wężyk do domu i go suszyć, aby potem móc normalnie jeździć.

Pytanie: Czy taki problem jest tylko w moim egzemplarzu Espero, czy też zauważył go może również ktoś inny?

--
Paweł Wietraszuk
p-w@go2.pl

niezla jazda z tym wezykiem..wlasciwie nie wiem czy mi sie cos zbiera ale za to jakis czas temu mialem problem..nie moglem wlaczyc ogrzewania tzn usialem zamkniety obieg bo inaczej smierdziala w aha w samochodzie chyba z miesiac kombinowalem o co biega w serwisie zwalili wine na instalacje gazowa a okazalo sie..ze spalil sie ten wezyk nie wiem jak ale co jakis czas kapal stamtad i stad ta won..wezyk kosztowal 2zeta i jest git