| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Orion Polonez Caro Łódź | 2002-11-08 15:14:56 Hej
Ten post jest raczej skierowany do ludzi mieszkajacych w lodzi lub okolicach Moze ktos z was chce kupic halogeniki jakie oferuje firma WESEM ??? Znalazlem sobie tam halogeny ktore mi odpowiadaja i kosztuja one ~40 zł ale co mnie dobija to przesylka ktora wynosi 25 zł Pisze na grupe bo moze ktos z was bedzie tez chcial zamowic i przesylka wyniesie duzo mniej jesli rozlozymy ja na kilka osob Mialem o tym powiedziec na spocie ale jakos mi sie zapomnialo Moze jakis czytajacy grupe mieszka w Wieliczce lub okolicach i moglby podskoczyc i zakupic a potem wyslac poczta ??? PS halogeniki ktore ja sobie wybralem to 3HO za 18zł +VAT za szt. z zaroweczkami . Uwazam ze ceny jakie tam oferoja nie naleza do wygorowanych bo na gieldzie samochodowej w lodzi chca za podobne okolo 100 zł LINK DO STRONY gdzie mozecie zobaczyc sobie co posiadaja w ofercie podaje TUTAJ |
Cosmo Miłośnik FSO PN 1,5/Warszawa M-20 Łódź | 2002-11-08 16:05:50 Orion, a te 3HO to pasują w miejsce zwykłych Polonezowskich Halogenów czy trzeba kombinować?? I czy żarówka którą załączają jest 55W czy 100W???
Pozdrawiam Cosmo [ wiadomość edytowana przez: Cosmo dnia 2002-11-08 16:06:35 ] |
Orion Polonez Caro Łódź | 2002-11-08 16:51:02 3HO - to sa okragle halogeniki i mam je zamiar wstawic pomiedzy reflektory . a jak chcesz jakies inne w miejsce orginalnych to nie wiem czy 3HO beda pasowaly Co do zaroweczki to nie wiem ale za cene 3 zł to chyba jednak daja 55 W ale zawsze mozna wziasc bez za 15 zł + VAT ( przewody zawsze w komplecie ) PS Spytaj Jania jakie wchodza bo widze na zdjeciach ze on ma okragle zamiast prostokatow. |
Cosmo Miłośnik FSO PN 1,5/Warszawa M-20 Łódź | 2002-11-08 22:34:33 Wiem że 3HO to okrągłe. Ja też bym najchętniej wstawił pomiędzy reflektory, tylko u mnie nie może wystawać poza obrys zderzaka, bo w garażu dojeżdżam na styk i by się zaraz potłukły
Pozdrawiam Cosmo |
Wyrwizab (M) x | 2002-11-09 00:25:36
Ja kiedys tak mialem w DF - i panowie policjanci powiedzieli ze swiatla te nie moga byc w odleglosci mniejszej niz 30cm od osi samochodu i mialem szybki demontaz, takze radze dowiedziec sie jak to jest dokladnie zeby potem lipa nie wyszla |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2002-11-09 00:31:34 Z tą różnicą jakości Wesemu i Zelmotu to się zgadzam. Miałem i jedne i drugie w DF i różnica była ogromna. Zwłaszcza fajne były refl. długich świateł z żarówkami H1. |
Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2002-11-09 16:51:50
Hehe - to nie takie proste. W miejsce oryginalnych (tych podzderzakowych) bedą pasować średnio - tzn. będą niżej niż zderzak, co może owocować ich urwaniem czy zjeżdzaniu z wysokiego krawężnika (przerabiałem to wielokrotnie w latach 1996-1999) Dlatego tez obecne moje reflektory sa zamocowane wyżej - zderzak jest podcięty (nawiasem mówiąc są to oryginalne Zelmotu Zarówek nie ma co dawać mocniejszych, bo mogą sie przegrzewać i w konsekwencji pęknąć (Zelmot kiedyś o tym nawet przestrzegał). |
Cosmo Miłośnik FSO PN 1,5/Warszawa M-20 Łódź | 2002-11-09 17:18:27 A czy jak bym takie dwa dalekosiężne założył pomiędzy reflektorami, tak jak mówi Orion, to czy one by bardziej wystawały do przodu czy zderzak??? Bo ja sobie nie moge pozwolić żeby lampy były bardziej do przodu wysunięte niż zderzak.
A może warto jest założyć traki grill z t dwoma małymi dalekosiężnymi. Janio w twoim profilu są zdjęcia z takimi lampami, tyle tylko że Ty to miałeś na rurach zamocowane. Jak to świeci??? Pozdrawiam Cosmo |
Orion Polonez Caro Łódź | 2002-11-10 23:01:40 Taki grilek co ma Janio kosztuje 600 zł bo pisalem do producenta Nie wiem jaka jest szerokosc zderzaka od noska ale jak widziales odstawalyby 58 mm tak jak to jest pokazane na rysunku TUTAJ |
Dzierzan Polonez Caro 1,6 GLE ... Warszawa | 2002-11-10 23:08:17
chyba nie gril tylko orurowanie tyle kosztuje No chyba że dodałeś o jedno zero za dużo Gril z lampami to jest co prawda pewne rozwiązanie ale za to ogranicza przepływ powietrza. |
Cosmo Miłośnik FSO PN 1,5/Warszawa M-20 Łódź | 2002-11-11 10:34:46 Wiem, Orion, widziałem te rysunki i właśnie obawiam się że się nie zmieszczą..... Janio, jak te małe halogeniki się zpisywały????? Pozdrawiam Cosmo |
Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2002-11-11 11:05:58 Wiesz Cosmo, to trudno powiedzieć jednoznacznie jak się spisywały. Małe prostokątne reflektory na rurach były przeciwmgielne, natomiast te okrągłe są dalekosiężne - porównanie jest bez sensu. |
Orion Polonez Caro Łódź | 2002-11-11 13:39:01 okiej to moze inaczej Czy jadac na dlugich i wrzucajac te halogeny drogowe (dalekosiezne ) widac roznice ??? czy robi sie tylko troszke jasniej ??? ...dalej swieca niz drogowe orginalne ??? |
Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2002-11-11 13:56:41 Dodatkowe halogeny można sobie tak wyregulować, aby świeciły w taki sposób, żeby wspomagać oryginalne swiatła drogowe. Wtedy można uzyskać efekt lepszego oświetlenia drogi. U mnie są na stałe podlączone pod przekażnik świateł drogowych.
A używam ich zwykle do: - mignięcia w celu przepuszczenia kogoś wyjeżdżającego z podorządkowanej, ew. skręcającego w lewo - migania różnym maruderom wlokącym się 60km/h lewym pasem - migania kierowcom zachodnich autek dostających zadyszki przy prędkości 150km/h (przyznam się szczerze, że najbardziej to lubię - ostrzegania innych przed kontrolą radarową (obecnie rzadko to stosuję) - przypominania zapominalskim o konieczności włączenia świateł (od pażdziernika do końca lutego). Przyznam sie szczerze, że w 99% miganie kobietom nie przynosi żadnego efektu. Może należałoby mrugać im fleszem, ale wówczas mogły by szczerzyć zęby do zdjęcia |
Góral (M) Opel Meriva A Helmond | 2002-11-11 14:10:28
Orion, no jasne że widać. No chyba że świecisz panu Bogu w okno Przecież 120 W, to nie 230... zakładając że jeździsz na nominałach dopuszczonych przez nasze prawo... |
Orion Polonez Caro Łódź | 2002-11-11 14:28:44 No w sumie tak PS A teraz pytanko z troszke innej beczki Sa jakies zarowki (zespolone) pomiedzy zwyklymi 55/60 W a 100 W ??? moze jakies 75 W ? Nie potopia mi sie reflektory |
OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2002-11-11 19:54:42 Ja mam u siebie żarówki +30% (2x55 wat nie przeciąza instalacji) w reflektorach i halogeny dalekosiężne 100W. Halogeny są spiete pod drogowe - świeci ładnie :)
Naprawde jest widoczna różnica co do koloru i co z tym idzie jasności światła przy żarówce +30%. Polecam! OLOnez IV [ wiadomość edytowana przez: OLO dnia 2002-11-11 20:23:09 ] |
Soyer FSO POLONEZ 1.6 GLE ... Opole | 2002-11-12 07:49:46 Gril o którym mówicie ( z halogenkami) kupiłem oryginalny do caro w sklepie firmowym Daewoo w 2000 roku za 95 zł..oczywiscie bez żarówek i kabli..pozdrowka |