Oswietlenie budzikow

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od paru osob dostalem prosbe o zakupienie czerwonych kondonkow na zaroweczki (a`la Krzysiek Diackon i ja ), niestety nie zdaja one egzaminu i po okolo 2 miesiacach uzytkowania maja kolor nijaki.
Mam inna propozycje zrzucmy sie na esperynkowe zegary w jakims szrocie i na podstawie tego mozna zrobic szablon pod czarne zegary zeby swiecily na czerwono ,niebiesko (mam dostep do niedrogich i trwalych foli kolorowych) czy jakis inny kolor, ewentualnie mozna tez odac je do goscia na gieldzie na zeraniu ktory zrobi szablon pod upragnione tak przez wiele osob biale zegary. mysle ze wydatek nie bedzie wielki a pozytek spory.

[ wiadomość edytowana przez: Pycel dnia 2003-01-15 12:47:08 ]

Good Idea...

Co do szablonu.. to mozemy zrobic sami Wystarczy sufmiarka, Corel i troche samozaparcia...

Dowiadywalem sie na strazackiej i koszt takich zegarow to 80 - 120 zl . niestety narazie nie dysponuja takimi.

Panowie, czy aby nasze zegary nie sa wklesle?

Panie Pycelku!
Tak się składa że mieszkam trzy kroki od tej Strażackiej

Zajrzyjcie na forum LOB - jest tam watek "podświetlanie omegi A"

Zamiast zarowek i " kolorowych kondomkow " mozna uzyc diod. Kolorki zaj***ste !!

To co panie Lukaszu pobierasz stale zlecenie na odwiedziny strazackiej?

a co zrobimy z wklsBo[ci naszych zegarów ?

panowie..jako wujek dobra rada (bo sam nie zamierzam tego robic..nie moge..samochod jest niestety ojca ) chcialem powiedziec ze w cenniku zomisu wystepuje pozycja pod tytulem: deska rozdzielcza espero cena 60zl...slownie szescdziesiat..jesli nadal to jest aktualne to chyba niezlym pomyslem byloby zainwestowac..i na niej eksperymentowac..zomis pozycja nr 13

jezeli taka kolorowa podkladke zamontujemy od d.. strony czyli pod czarne tarcze zegarow to wkleslosc czy wypuklosc nie ma znaczenia. a co do bialych zegarow to nie wiem bo mnie nie interesuja takowe. wspomnialem ze takie szrotowe zegary moze uznac za wlasnosc klubowa i np zaniesc je do goscia od bialych zegarow i to juz jego problem co z tym zrobic.

Jestem za folią
Żeby tylko koszty jej adaptacji do naszych budzików nie były zbyt wysokie

Koszt arkusza takiej foli o wymiarach 70x90 to 26 zl czyli cztery zegarki powinny wyjsc na 100%

Bardzo fajnie, że ten temat poruszyliście. sam chciałem na wiosnę czerwone kondony na żarówki nakładać . Ale jak sprawdziliście, że bledną, to już się wyleczyłem niestety.
Ciekawy pomysł z tą folią, ale jak rozwiązać kwestię pozostałych elementów podświetlanych jak środkowa konsola i drzwi? Dobrze jakby była taka sama barwa przecież.

drzwi to nie jest duzy problem... wystarczy wymienic diody tylko trzeba znalezc taki sam kolor jak folia i po problemie...

Srodkowa konsola da rade sie zajac oddzielnie (mozna bez niej dzien lub dwa sie obejsc ), z pewnoscia tez jest mozliwosc rozebrania jej. jezdzic bez budzikow dwa trzy dni to raczej wiekszy problem.