Wymiana hamulcow - tyl

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
el0!

a jednak, tylny prawy posypal sie. teraz czeka mnie wymiana
tylnych hamulcow.
co napewno wymienie:
- 2x cylinderki
- 2x bebny
- 2xkomplet szczeki

jakich firm mam kupic czesci (+ceny)?
co moge jeszcze wymienic, przy okazji?

al0!

hmmm...
widze ze nikt nigdy nie wymienial hamulcow...

ja zdecydowalem sie na ATE bebny i szczeki, a cylinderki z Cifamu...

Nie wiem jaki masz przebieg, ale podobno wytrzymują tyły jakieś 130 tys. km., ja przy 95 tys. mam jeszcze w na tyle dobrym stanie, że majster nie zakwalifikował ich do wymiany.
Natomiast wymieniałem przód: klocki i tarcze, też poszedłem w ATMy, mam nadzieję że to dobry wybór.

el0!

no mi przy 150tys lewy hamowal 1,64kN a prawy 1,19kN...
2 dni pozniej po testach prawy sie 'rozsypal' bo hamowal sam kiedy chcial...

To nalezało sie cieszyć, że masz taka opcję hamowania, bo to już wyzsza technologia

Cytat:
2003-01-17 11:13:53, Maciej75 pisze:
Nie wiem jaki masz przebieg, ale podobno wytrzymują tyły jakieś 130 tys. km., ja przy 95 tys. mam jeszcze w na tyle dobrym stanie, że majster nie zakwalifikował ich do wymiany.
Natomiast wymieniałem przód: klocki i tarcze, też poszedłem w ATMy, mam nadzieję że to dobry wybór.

ile cię kosztowały przednie hamulce ?

Lee a ciebie bębny ?

[ wiadomość edytowana przez: Zoltar dnia 2003-01-17 15:50:41 ]

Zoltar nie chce Cię wprowadzić w błąd, po prostu nie pamietam konkretnej kwoty, z robocizną to było około 300 zł

Cytat:
2003-01-17 20:25:14, Maciej75 pisze:
Zoltar nie chce Cię wprowadzić w błąd, po prostu nie pamietam konkretnej kwoty, z robocizną to było około 300 zł

Bardzo interesująca cena. Szczególnie, że zawiera montaż.

To tylko dlatego, że mam dostep do dobrego, taniego mechanika, który ma mozliwośc uzyskania nizszych cen za częsci, dodam, iż klocki mam lucasy, a jedynie tarcze ATM

el0!

ceny byly takie:
bebny ate: 95x2
szczeki ate: 130x1
cylind. cifam: 25x2
suma = 370
kolega wytargal wszystko za 330...