MotoNews.pl

Carina E i podgrzewane lusterka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy jesli lusterka sa sterowane elektrycznie stanowi tez ze sa one podgrzewane?

Nie wiem jak to sprawdzic.
Mam sterowanie elektryczne ale jak wlaczam ogrzewanie tylnej szyby to lusterka nie grzeja (nie odparowuja).

Carina E '96 po FL

Witam.
Nie nie stanowi że są podgrzewane.
Najprostrza metoda to sprawdź czy masz oddzielny przełącznik na desce (konsola środkowa obok podgrzewania szyby tylnej) ,albo odepnij plastikowy trójkąt na drzwiach przy lusterku jeżeli do lustra idą 3 przewody to nie masz płyt grzejnych a jak 5 to masz

Cytat:
2005-01-08 10:12:00, Kafi pisze:
[...]
Najprostrza metoda to sprawdź czy masz oddzielny przełącznik na desce (konsola środkowa obok podgrzewania szyby tylnej)
[...]

W którym miejscu ??? Tam nie ma miejsca na żaden dodatkowy przełącznik.
Ze schematów ewidentnie widać, że jest jeden zespolony przełącznik do ogrzewania szyby tylniej, przedniej i lusterek.
A czy lusterka są podgrzewane... trudno wyczuć. Przewody też mogą być pociągnięte, a brakować może samych wkładów grzewczych albo przekaźnika albo jednego i drugiego. Japończycy robili Carinę "z zapasem" (zwłaszcza GLi) wkładając lub nie odpowiednie elementy w zależności od wersji i wyposażenia.
Pozdro.

Perzan z jednego przełącznika zrobili dwa jeśli i wycierałki przednie są podgrzewane a jeśli nie to działają razem z szybą ja mam dwa

U mnie napewno nie ma podgrzewanych lusterek chociaż mam je ustawiane elektrycznie

a to co pisze kafi to nie wiem czy to jest to ale kiedys na jakieś fotce włąsnie widziałemże przycisk od podgrzewania tylniej szyby był podzielony na 2

Cytat:
2005-01-10 17:04:56, Kafi pisze:
Perzan z jednego przełącznika zrobili dwa jeśli i wycierałki przednie są podgrzewane a jeśli nie to działają razem z szybą ja mam dwa

Aaaa... to by tłumaczyło dlaczego na schemacie są w jednej obudowie W takim razie lusterka pewnie grzeją Ci się razem z przednią szybą ? (przynajmniej tak wynika ze schematu)
Ciekawostka przyrodnicza. W takim razie domyślam się już do czego jest u mnie luźne złącze dwustykowe przy silniku wycieraczek. Hmmm... kwestia wyłącznika i szyby, czy jeszcze brakuje mi przekaźnika ? Temat do przetrawienia
Pozdro.

Kombinuj Perzan KOMBINUJ!
wszystko co wyczytałeś ze schematu i zobaczyłeś pod machą się zgadza przełącznik jest podzielony jutro może zrobię zdjęcie to wam podeśle
rsuhy - tak piszę bo tak mam
Pozdro

Kombinuj Perzan KOMBINUJ!
wszystko co wyczytałeś ze schematu i zobaczyłeś pod machą się zgadza przełącznik jest podzielony jutro może zrobię zdjęcie to wam podeśle
rsuhy - tak piszę bo tak mam
Pozdro