| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-01-06 00:49:07 Widzę że faworyt ma taką 3S-FE niech się wypowie! |
serwisSJ Zgłobice | 2005-01-06 17:02:44 MisiekII robisz sobie jaja czy co |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-01-06 17:15:05 Kolego ABS nie ma nic do tego ale jak byś sobie usiadł w Carineczce to Byś wiedział że po ok. 3-4 sek. ABS wydaje dźwięk i do tego czasu kontrolka się świeci. A poza tym Kolego to jest o czym myśleć bo jak już napisałem wcześniej serwis twierdzi że jest wporzo i jak Byś spojrzał na silnik to Byś widział że motor jest umieszczony pod kątem ok20-30 stopni przy tym kącie olej z filtra spływa do misy. Serwis twierdzi że nie ma w 3S-FE zaworu zwrotnego. I do tego czujnik jest umieszczony na samiuteńkim końcu magistrali. Co wszystko nie znaczy że jest ok. dlatego pytam. |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2005-01-06 20:14:00
No tak nie do końca Pozdrawiam |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2005-01-06 23:14:28
Ale czad A wracając do tematu, u mnie też nie gaśnie od razu. Trwa to kilka sekund, ale chyba nie aż tak długo. Jak wyjdę z roboty i nie zapomnę to obadam stoperem ile trwa zanim zgaśnie kontrolka. (auto stoi od 17:30). Pozdro. |
serwisSJ Zgłobice | 2005-01-07 07:56:42
Perzan.... wpadnij to se zerkne na ten Twój silnik bo kurde nie widziałem takiego jeszcze... |
serwisSJ Zgłobice | 2005-01-07 10:36:09 Wiec tak. W carineczkach to akurat siedze codzienie i wiem, że ABS nic nie ma do kontrolki ciśnienia oleju. Po drugie, silnik np. w previi jest pochylony o 90 stopni i tam kontrolka jakos gasnie o 1-2 sekundach. Po trzecie z filtra olej nie moze wypłynąć poniewaz w kazdym filtrze oleju (nawet w w traktorze) jest montowany zawór jednokierunkowy, którego zadaniem jest utrzymanie szczątkowego ciśnienia. Prosty dowód: przy dlaczego przy odkrecaniu filtr wylewa sie z niego olej??? Takie zawory sa też w magistrali olejowej po to, aby po wyłączeniu silnika utrzymywać cisnienie oleju i nie ma wiekszego znaczenia czy czujnik znajduje sie u góry głowicy czy w innym miejscu. |
serwisSJ Zgłobice | 2005-01-07 10:37:54 Wiec tak. W carineczkach to akurat siedze codzienie i wiem, że ABS nic nie ma do kontrolki ciśnienia oleju. Po drugie, silnik np. w previi jest pochylony o 90 stopni i tam kontrolka jakos gasnie o 1-2 sekundach. Po trzecie z filtra olej nie moze wypłynąć poniewaz w kazdym filtrze oleju (nawet w w traktorze) jest montowany zawór jednokierunkowy, którego zadaniem jest utrzymanie szczątkowego ciśnienia. Prosty dowód: przy dlaczego przy odkrecaniu filtr wylewa sie z niego olej??? Takie zawory sa też w magistrali olejowej po to, aby po wyłączeniu silnika utrzymywać cisnienie oleju i nie ma wiekszego znaczenia czy czujnik znajduje sie u góry głowicy czy w innym miejscu. |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2005-01-07 12:04:50 SerwisSJ: ho,ho, stary, nie wiesz co straciłeś Dobra, a wracając do tematu, SJ - zgoda, jakiś zawór tam jest, ale... zawór masz po zewnętrznej filtra żeby śmieci nie wracały w układ, a ze środka filtra jednak ten olej spieprza przez króciec i nie ma to tamto. W końcu to ciecz i ma z górki. A w takiej np. w Ładzie jest filtr poziomo i tam tak olej nie spieprza dzięki czemu kontrolka często mi znikała już w czasie kręcenia rozrusznikiem. W Toyocie nie udało mi się uzyskać takiego wyniku Kafi: zmierzyłem dzisiaj rano czas. U mnie to jest jakieś 3 sek. od momentu jak silnik da pierwszy odgłos zapłonu. Nie odniosę się do momentu testu ABS, bo odpalam zawsze na hamulcu. Mając na uwadze spory błąd pomiaru można przyjąć równe 3 sek. Auto stało od 3:00 do 10:00. Pozdro. |
serwisSJ Zgłobice | 2005-01-07 12:48:01 Nie nie, zawór jednokierunkowy w filtrze jest po to, aby olej mógł przepływac tylko w jedną strone i nie mógł wrócic. Dla niedowiarków rysunek w ksiązce szkoleniowej toyoty lub nawet na stronie filtrona to powinno pisac pozdrowienia |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2005-01-07 14:04:47 Toteż właśnie o tym pisałem. Rzuć okiem na stronę Filtrona. Dopiero zawór "EKO" przeciwdziała zjawisku, o którym tu dyskutujemy, a niestety w naszych filterkach nie ma takowego Zawór jednokierunkowy jest tylko po to żeby brudny olej nie wracał. Pozdro. |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2005-01-07 15:33:44
Hehe. A Ty się dziwiłeś jak odgłos diesla może byc cudowny... Widzisz, ja mam filtr poziomo Lampka gaśnie mniej niż sekundę po przekręceniu kluczyka.. Poprawiacie mi humor Pozdrawiam. |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-01-07 17:22:46 Witam
Zgadzam się z Perzanem spędziłem przy lekturze kilka godzin zawory są trzy w 3S-FE 1 w filtrze od powrotu śmieci 2 w króćcu filtra oleju ustanawiający "kierunek" 3 Pompa zawór przelewowy Zmierzyłem od zapłonu 3,12 sek. zimny 0,41 ciepły Ciśnienie oleju 90st. temp 912obr. - 1,81... bara 2500 obr. 3,8 bara 3500 obr. 4,4 bara Pozdrawiam |
pin555 Lesniczy GT :-) Gliwice | 2005-01-08 00:51:21 Nie tylko w japonskiej.
Ano filtr jest "do gory nogami" i nie posiada zaworu utrzymujacego olej w srodku. To znaczy jest zawor na wlocie (czasem zwany anti-drain valve), ale nie ma na wylocie. Po dluzszym postoju olej jest uprzejmy sciekac z filtra i wtedy rzeczywiscie 2-5 sekund kontrolka sie jescze pali. Do tego warto zauwazyc, ze czujnik cisnienia jest na gorze glowicy, a nie przy pompie, czy przy filtrze jak to najczesciej bywa. Mam ten sam objaw i tez mnie to niepokoilo, ale zmierzylem cisnienie i jest jak najbardziej ok. Chcialem nawet zastapic filtr takim z trzema zaworami, ale nie znalazlem nic, co by pasowalo. |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-01-08 01:40:49 No wreszcie ktoś z takim motorkiem
Też szukałem filtra kombinowałem z zaworem w króćcu i nic. "Cieszę się że ten typ po prostu tak ma " co potwierdziłeś PIN555 |