| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-02-10 18:18:44 Witam
zapłon, mój drogi zapłon, sprawdź przede wszystkim aparat zapłonowy,nie wiem jaki masz czy bezstykowy, czy normalny? nie bardzo wiem co siedzi w Samarkach, czy nie ma luzu, czy daje sie ustawic zapłon, kable do świec, xzy nie mają przebić, widac to dobrze jak uruchomisz silnik po ciemku i otworzysz maskę, same świece, czy nie są bardzo zuzyte i czy mają ustawina przerwę, wszelkie objawy wskazują raczej na problemy z zapłonem. Co do skrzni biegów, jeśli nie są to np. pogruchotane sychroniztory, to moze padło po prostu jakieś łozysko w skrzyni?.. szkoda że mechanik namajć prozbierany tak bardzo auto nie doszedł do tego |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-02-10 22:27:49 powiem Ci tak:
mam co prawda 07, zaplon zwykly i: takie objzawy mialem parokrotnie, za kazdym razem inna przyczyna. raz: pod gaznikiem lapala lewe powietrze. Po prostu gaznik nie siedzial szczelnie na podstawce, do idiota mechanik z autoryzowanego niegdys serwisu lady zapomnial go dokrecic. po dokreceniu na zicer zaczela chodzic jak nalezy. dwa: spadl przewod laczacy filtr powietrza z gaznikiem - taki cienki, gumowy. w samarze tez powinien byc, a gdzie to niech juz samariusze mowia. U mnie wczodzi do filtra zaraz obok odmy. a z gaznika wylazi w okolicach pierdzielnika od gazu. trzy. Poszla membrana przyspiesznika w gazniku. Co to daje - nie wiem, ale po jej wymianie zaszla kolosalna popawa. cztery: aparat zaplonowy. Moj stary mial luzy na plutce i walku. obroty skakaly, auto gaslo, w koncu nie chcialo zaplic. Wymieniony aparat i gitara jest. auto smiga jak nigdy, a nawet ciszej pacuje. Walczylem z pol roku z klekotem, a to ten cholerny apparat tak telepal. aparat do 07 kosztuje cos kolo 70 zeta, wiec samarosk9 pewnie podobnie. a przy okazji wymiana przewodow i swiec tez nie zawadzi. I przewody elastyczne od halla tez. (to gowienko przy aparacie.) to tyle, co wiedzialem, napisalem. Moze sie przyda, powodzenia, napisz, co jej bylo jak naprawisz |
DeeJay SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2004-02-11 21:16:12 A spróbuj jeszcze wlot powietrza odwrócić tyłem do kierunku jazdy.
Istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że pomoże.... |
Weider SYMPATYCZNY GOŚĆ samara sosnowiec | 2005-06-16 10:03:56 zauwazylem ostatnio ze moja lada gasnie jak naprzyklad na luzie dogazuje i puszcze gaz to gasnie, jak dojezdzam do swiatel i przy wiekszej predkosci wcisne sprzeglo, tez gasnie, czego to moze byc wina?? |
TROLL SYMPATYCZNY GOŚĆ BMW 525 TDS kombi, ... Sz-n | 2005-06-16 10:11:55 Jak masz założony gaz to odwróć dolot powietrza, tak aby wlot był skierowany w stronę przeciwną do kierunku jazdy- czyli w stronę kabiny |
Weider SYMPATYCZNY GOŚĆ samara sosnowiec | 2005-06-16 10:14:34 nie mam gazu tylko benzyna |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-06-16 10:33:15 Zapłon (aparat i regulacja) + gaźnik (czyszczenie, wymiana membranek i regulacja). Jak to zrobisz to powiedz czy pomogło. |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-06-16 10:50:28 To co poprzednicy i może:
Pompka paliwa? Pompka zależna jest od obrotów silnika - przy niskich obrotach, może już nie pompować benzyny, bo starł się popychacz. |
Weider SYMPATYCZNY GOŚĆ samara sosnowiec | 2005-09-03 17:53:38 panowie juz nie mam pojecia i zaczyna mnie to draznic. Lada po wcisnieciu przy wiekszej predkosci sprzegla i zahamowaniu gasnie jezeli zwalniam na biegu jest ok. Gaznik mialem regulowany przejechalem 200km bylo ok i zas tak mam, nie mam pojecia od czego![]() |
krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2005-09-03 18:02:41 A pompke paliwowa wymieniles. Bo ja mialem podobne objawy i po wymianie oraz porzadnej regulacji pomoglo. |
Weider SYMPATYCZNY GOŚĆ samara sosnowiec | 2005-09-03 18:06:59 nie wymienialem, jaka cena jest takiej pompki? i czy to moze byc przez nia?? |
krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2005-09-03 18:09:51 Nie wiem jak do Samary, ale nie jest to jakis ogromny koszt.
Pogadaj jeszcze z mechanikiem ( o ile masz dobrego), ale wydaje mi sie,ze winna moze byc pompka. No chyba,ze cos masz zle wyregulowanego. |