Moze mi ktos powie do czego słuzy ta lampka ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moze mi ktos powie do czego słuzy ta lampka ?? Dodam tylko że rozbłyska czasem jak włączam kierunkowskaz.

Moje auto to Corolla EE101 1.4 96' hatchback.

Zastanawiam się także nad olejem jaki powinienem lać do tego silnika (57 tys przebiegu).
Nie mam ksiązki serwisowej więc nie wiem czy syntetyk czy półsyntetyk. Można to jakoś rozpoznać.
Chętnie dowiem się także sugestie co do marki tego oleju.

Ostatnio znalazłem pod maską naklejkę "Maintenance replacement - Timing Belt " z datą listopad 2003 przy przebiegu 48 tys. Mam nadzieję że to chodzi o pasek rozrządu.
pozdrawiam

nie widac zdjecia lampki

Lampka jest chyba w lewym dolnym rogu - slabo widoczna.
Jeśli tak to wg. mnie to nie jest stanadardowe wyposażenie tylko jakiś dodatek, który ktoś wsadził. U mnie w tym miejscu (na tej zaślepce) niczego nie ma a normalnie to chyba tam jest umiejscowiona regulacja wysokości świateł.

pewnie od alarmu lub czujnika dodatkowego alarmu. np czujka ruchu lub wstrząsu.

Cytat:
2005-01-30 21:23:26, getinuk pisze:
Chętnie dowiem się także sugestie co do marki tego oleju. Ostatnio znalazłem pod maską naklejkę "Maintenance replacement - Timing Belt " z datą listopad 2003 przy przebiegu 48 tys. Mam nadzieję że to chodzi o pasek rozrządu. pozdrawiam _________________ Corolla E10 1.4 75KM 3D-Hatchback getinuk@go2.pl

Mobil1 5W50.

48 tyś i wymiana paska rozrządu?? Paski wymienia sie znacznie później. Fabrycznie to ona ma wymianę pewnie gdzieś około 100 kkm więc chyba nikt nie brałby się za wymianę przy 48 tyś

być może pasek wymienili na nowy grzebiąc w rozrządzie, przy okazji. jeśli ja grzebię i rozpinam rozrząd to zawsze wymieniam pasek

W sumie przebieg 57000 km jest bardzo ciekawy jak na 9 - cioletnie auto, zwłaszcza że jest nalepka z 2003 z przebiegiem 48000...
Masz ten przebieg udokumentowany, kto tym autem jeździł (albo raczej nie jeździł )?