| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
max230 BMW Member BMW 318iA E-36 Gdańsk | 2005-01-29 13:43:46 o pewnego czasu zauwazylem ze po odpaleniu silnika rano i przejechaniu kilkuset metrów gdy silnik sie nagrzeje na wolnych obrotach zaczyna falowac, a nawet potrafi zgasnąc, potem jest problem z odpaleniem. Jak juz odpali to wszystko wraca do normy.
Na jakis czas sie to uspokoiło, ale wczoraj znowu sie zaczeło. Dzis zrobiłem prubna jazde i po rozgrzaniu to samo , falowanie obrotów , gasł, szrpał i troche strzelał.Te obiawy wystepuja na bezynie i na gazie. Poszperałem troche po postach i znalazłem Aldika post mówiacy o tym ze nie powinno sie jezdzic na rezerwie bezyny kiedy sie ma gaz bo wtedy sie syfy dostają i zaczynają sie dziać "cuda". Przyznam ze wczoraj miałem rezerwe bezyny przy końcu. Co powinienem teraz zrobić?
Prosze o rady |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-01-29 14:30:16 Hmm ale jak sa takie same objawy na gazie i benzynie to raczej szukał bym błędu w świecach, przewodach itp, w tych rzeczach które pracują zarówno na gazie jak i na benzynie. Przepływomierz, silniczek krokowy itp pracują tylko na benzynie więc to odpada. |