Witam
Pilne/ PROSZE O POMOC!
jesli kto kolwiek wie coś na temat układu hamulcowego z ABS-m to proszę o pomoc.
mój problem jak na razie nie tkwi w systemie abs lecz normalnego hamowania, oddałem auto do naprawy i regeneracji układu hamulcowego ponieważ dyl kompletnie nie hamował nie mówiąc o ręcznym, ponowie z owego zakładu wymienili rurki ponieważ były prawdopodobnie zapchane, małe tego prawdopodobnie gdyby tak jeszcze pojeździł bym to kto wie czy te rurki by nie rozwaliły sie na wskutek hamowania, ale do po wymiany przewodów, płynu hamulcowego i naprawie szczęk hamulcowych, nie wszystko dźała . po prostu hamulców NIEMA! pompa hamulcowa działa, tzn, stara się nabić cieśnienie lecz to jej się nie udaje, I TU TKWI MÓJ NAJWIEKDSZ PROBLEM (ten obiaw można opisać tak jakby pomp pompa szybciej pracowała z większą częstotliwości, hmm tak jakby bez wysiłku),jakie mogą być tego najbardziej prawdopodobne przyczyny,
moje przemyślenia, i pytania..
1- to to ze jest zawór który działa na zasadze wentylka w jedna stronę wpuszcza a w druga blokuje, i to znajdowało by się za pompą elektryczna, czyli tak jakby taki zaworek który utrzymuje cisnieni w układzie.
2- zapowietrzony układ pompy, mechanicy któż wymieniali płyn hamulcowy zrobili tak spuścili płynu następnie wlali nowy odkręcając tylko zaworki przy samych kołach 4-eh,czy to wystarczy aby układ był sprawny czy należy odpowietrzać pompę elektryczną
3- pompka jest uszkodzona i zawisdza się [lecz dzial tylko w szybszym tempie].
4- ze pompka niskiego cisnieneia jest uszkodzona< o ile takowa jest????>
jak cos jeszcze wymysle to napiszę lae narazie tylko to mi przychodzi do głowy mechanicy niezabardzo wiedza co to jest za przyczyna wienc prosze was o POMOC!!