Czujnik temp. powietrza w silniku kod 3-2 :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dwa dni temu byłem u pana Sławka w celu odczytania błędów z kompa. Wyskoczyły trzy: o sondzie lambda, za wysokim napięciu na pompie paliwa ( odydwa związane z inst. gazową -tzn. obejścia i jest OK), no i trafiliśmy- czujnik temp. powietrza jest walnięty...czy wie ktoś ile kosztuje czujnik???

Ale co dokladniej z sonda?
Moj komputer od gazu juz 4 razy (zrobilem ponad 20kkm) pokazal, ze sonda jest niedogrzana. Spec powiedzial, ze jednokabelkowe sondy (bez wlasnego ogrzewania) tak juz maja czasem.
Dobrze zrozumialem, ze kontrolka silnika Ci sie nie swiecila, bo w czasie pracy na gazie masz ja odlaczona?
Dlaczego w takim razie nie swiecila sie moja, czy komputer samochodowy nie wylapuje niedogrzania sondy? A moze wylapuje tylko nie zglasza tego zapaleniem kontrolki?

A pan Sławek ma kompa do odczytywania błędów Nie wiedziałem i chciałem jechać do serwisu z moim bolidem....

Do odczytywania nie jest potrzebny komputer a tylko zworka (czyt kawalek drutu).

A jest gdzies instrukcja jak je odczytac?

Jest np w naszej ksiazce serwisowej.

Mam w Warszawie mechanika który ma oryginalny komputer Daewoo (profesjonalny pracuje na codzień w ASO) i za niewygórowaną cenę wam wszystko sprawdzi.

jak ktoś będzie zainteresowany to polecam i podam namiar...

JACO

poza tym gościu tanio i naprawdę dobrze serwisuje wszelkie Daewoo.

JACO

JACO, daj mi ten adres i telefon na e-mail: krzysztof_g@go2.pl
Krzysztof

Cytat:
2003-02-06 14:41:46, Anonymous pisze:
JACO, daj mi ten adres i telefon na e-mail: krzysztof_g@go2.pl
Krzysztof

Lepiej podać na forum, a Lasombra po sesji zrobi aktualizację sklepów i warsztatów, zamieszczając znajomego mechanika kolegi. Skorzystają klubowicze i on sam...

no tak mi tez wywala podobne kody to znaczy 13, 32, 44.

13 - to padnieta lambda (przy gazie to normalka)
32 - nio tego niewiem ciagle szukam co to jest.?????
44 - uboga miesznaka wystepuje lacznie z kodem padnietej lambdy

Moze ktos ma pomysl na ten kodzik 32.???????

Hmmmm dzwoniłem do gościa i powiedział,że na razie jest zarobiony po pachy............ i dupa...... ale nic straconego jeszcze go namówie tylko niech mu się trochę czasu zwolni....
Będę trzymał rękę na pulsie, bo naprawdę warto (na razie prosił ,żeby nie podawać telefonu).

sorka za "sranie ogniem"

JACO

KOD 3-2 odnosi się do czujnika temperatury powietrza, który jest umieszczony po prawej stronie w korpusie zespołu przepustnicy. W wyniku tej usterki samochód pali więcej PB, na gazie nie ma znaczenia, spalanie jest w normie...

Wie ktoś ile kosztuje taki czujnik?????

Espro z silnikami 1.8/2.0 nie mają czujnika temperatury powietrza ops: To do czego odnosi się kod 3-2 ??? Z kodu wynika że to w/w czujnik, .........

...............może komputer po 100kkm doszedł do wniosku że mu go brakuje

Ptaszyna o co chodzi z tym odczytywaniem za pomoca druta??? To jakis indianski sposob?

Zwiera się zworkę kompa i kontrolka silnika zaczyna migać, najpier trzy kombinacje i później wystukuje kody ( każdy kod powtarzany trzy krotnie ) na koniec znowu kombinacja końcowa i koniec, żadnych specjalnych komputerów do odczytu - tak jak w Lexusie

hmmm...to mnie zaciekawiles...musze uderzyc do ciepie na gg na pogawedke