| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2003-02-12 16:01:30
Najlepszy wynik jaki udało mi się osiągnąć na gazie! Zatankowałem do pełna za 80pln 50 litrów (bo tyle wchodzi mi do 60-cio litrowej butli) i przejechałem na tym 550km co oznacza że spalił mi równiutko 9 litrów na 100km Była to jazda po mieście (bardzo dynamiczna) i po trasie (średnia prędkość 140km/h) ...w tym okresie naprawdę dawałem mu w "pizdę" i taki wynik otrzymałem! ...to był SHELL-Power-Gas |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2003-02-12 17:07:23 No to eXtra!!!
Rozumiem że zaoszczędzone pieniądze wydasz na imprezę dla klubowiczów .... |
DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2003-02-12 20:05:22 Wymiana termostatu zrobiła swoje no...i gaz dobry. |
sahel Espero 1.8 Warszawa | 2003-02-12 20:22:29 |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-02-13 08:42:05 A mnie ostatnio spalił 10,1 a miałem lepszy wynik 9,1. Nie wiem z czym się to wiąże.
Krzyzstof |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-02-13 10:42:12 No mnie przy obecnych warunkach atmosferycznych pali okolo 11 do 11,5L gaazu oczywiscie Shell PowerGaz i to uwazam za wynik calkiem niezly przy moim stylu jazdy (czytac cegła na gaz)
w czyklu miejskim lub autostrada (czytać jeszcze odpycham się nogą żeby było szybciej A tak przy okazji czy ktoś ma załorzone magnetyzery na GAZ.???? podobno na gazie coś dają ze względu na prostote instalacji i brak sterowania...... Kolega mnie przekonywał swego czasu że jego astra pali 1 do 1,5 litra mniej odkąd załorzył magnetyzer gazowy ale jakoś sceptycznie do tego podeszłem.... ma ktoś jakieś doświadczenia z gazowym magnetyzerem...???? A co do wyników to mam pewne zastrzerzenie ponieważ sterowanie w instalacjach gazowych jest zadne a reczne ustawiania niby z analizatora bywają mocno zroznicowane wiec ciezko tu porównywac spalanie zazu..:( Ja mam napewno podkrecona mieszanke bo tak sobie zarzyczylem zeby mial leprzego kopa.....!!!!!! |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2003-02-13 12:21:25 ".......Ja mam napewno podkrecona mieszanke bo tak sobie zarzyczylem zeby mial leprzego kopa....."
A na jakiej zasadzie działa ta "podkręcona mieszanka"? Jak to się robi? Z czym to się je? Jaki to ma wpływ na silnik, spalanie i osiągi? Na czym to wszystko polega??? |
Jadzwin Espero 2.0T / NUBIRA ... Krakow | 2003-02-13 14:45:06 Mi teraz na trasie Krakow-Warszawa-Krakow spalil okolo 9-9.5 benzyny przy sredniej jazdzie z predkoscia 120-140 czasami 160 km/h i jest to chyba najlepszy wynik jaki uzyskalem w zyciu :))))
Pozdr Jadzwin |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-02-13 14:51:29 Ja wywalilem komputerek bo poco mi jak nie mam katala wiec sprawa jest prosta podkrecasz kranik i jazda, jak dlamnie odczuwalne to jest ale spalanie wali do gory odrazu.....
Co do komputerka to fakt faktem ze zamula troche przekonalem sie otym aaaa i na kompie taksamo sie podkreca kranik przed silnikiem krokowym.... jak juz nio i fakt szybciej wydymia sie katal. ale czegoz sie nierobi dla osiagow....... kwestia jest tylko taka ile odkrecic zeby zachowac rozsadne proporcje przyrost mocy/przyrost spalania... |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2003-02-13 22:11:47 a ja nie mam takich problemów w mieście zawsze pali mi ok 10-11l benzynki ....a na trasie......14-16l kilka razy jak jechałem wolniej to wyszło mi koło 9-10l. a rekord był jak wracaliśmy z Rudnik - do max 140km/h wyszło wtedy coś ok. 8l dziś zalałem pod korek i wyszło ok 12l ..... - tylko ze ja nie lubie marznąć w samochodzie - i jak na kogoś czekam to silniczek sobie pracuje...... |